Българският национален отбор по бокс спечели три квоти за Олимпийските

...
Българският национален отбор по бокс спечели три квоти за Олимпийските
Коментари Харесай

Три олимпийски квоти и шанс за четвърта от българските национали по бокс

Българският народен тим по бокс завоюва три квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Това е резултатът от присъединяване на представителния отбор в третото издание на Европейските игри в Полша.

Състезателите от България на Олимпиадата към този момент са Станимира Петрова (54 кг.), Светлана Каменова (57 кг.) и Хавиер Ибанес (57 кг.)

Европейските игри в Краков-Малополска не престават, а националите ни са с 4 медала досега, като има късмет и за четвърта квота от Йордан Морехон (92+ кг.)

В петък от 20:30 българско време Морехон играе полуфинала си при супертежките, където ще се бори за олимпийска виза. По-същото време излиза и Хавиер Ибанес, а по-рано са мачовете на Светлана Каменова - от 19:30, и Станимира Петрова - от 14:00.

В момента Петрова, Каменова, Ибанес и Морехон са си обезпечили най-малко бронзови оценки от Европейските игри.

Други българи, които участваха в надпреварата, са Радослав Росенова (63,5 кг) и Даниел Асенов (51 кг) при мъжете и Аслъхан Мехмедова (60 кг.) при дамите.

Олимпиадата в Париж може да е последната, на която ще има бокс. Бойният спорт отсъства от програмата на игрите през 2028 година в Лос Анджелис.

В началото на юни изпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет предложи да се отдръпна приемането на възбраната от Международната боксова асоциация (IBA). Това значи, че боксът към този момент има късмет да бъде част от Олимпиадата през 2028 година в Лос Анджелис, откакто беше изключен от първичната стратегия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР