Българският национален отбор по Бейзбол 5 ще има поне три

...
Българският национален отбор по Бейзбол 5 ще има поне три
Коментари Харесай

България се готви за I европейско първенство по Бейзбол 5

Българският народен тим по Бейзбол 5 ще има най-малко три участия на интернационалната сцена през 2020 година На 13-14 февруари страната ни ще пази балканската си купа от София '18, като хазаин на районната конкуренция още веднъж ще бъде столицата ни. За разлика отпреди две години, когато надпреварите се организираха навън в Княжеската градина, в този момент първенецът ще бъде излъчен на закрито – в мол " България ".

Балканиадата ще е генерална подготовка за присъединяване на " трикольорите " в дебютното издание на европейското състезание, което ще се организира от 27 февруари до 1 март във Вилнюс (Лит). Залогът в него с изключение на европейската купа е и класиране за I международно състезание по Бейзбол 5 в Мексико през ноември. Двете квоти за Стария континент ще получат участниците във финала на Евро '20.

Третото планувано присъединяване на националите е шампионатът за Европейската купа в Ейлат (Изр, 9-13 март), където нашите също са настоящите първенци. Първото издание на конкуренцията се организира през 2019 година и България го завоюва безапелационно.

Селекцията на играчи за националния тим ще бъде направена по време на първото държавно състезание по Бейзбол 5. То е планувано за 2 февруари 2020 година (неделя) от 11:00 ч. в зала " Академик " в София. Крайният период за регистрация на тимовете е до 18:00 ч. на 30 януари (четвъртък).

Бейзбол 5 е най-новата публична дисциплинираност под егидата на международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC). Спортът съставлява уличната версия на обичаната игра на Америка, като главното му преимущество е, че не изисква никаква специфична екипировка или игрище. Играе се единствено с гумена топка и голи ръце на еднакъв терен с размери 21 на 21 м. В началото на годината МОК включи Бейзбол 5 в програмата на IV летни юношески олимпийски игри в Дакар '22.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР