Българският национален отбор по баскеутбол не успя да изпълни целта

...
Българският национален отбор по баскеутбол не успя да изпълни целта
Коментари Харесай

България победи Португалия, но ще играе допълнителни квалификации за Евробаскет 2025

Българският народен тим по баскеутбол не съумя да извърши задачата си и да си проправи път до същинските квалификации за Евробаскет 2025 в Латвия, Финландия, Полша и Кипър. Селекцията на Росен Барчовски подчини отбора на Португалия с 90-82 в среща от последния кръг на предварителните пресявки, изиграна в “Арена Ботевград ”. Българите обаче се нуждаеха от триумф повече от 10 точки за непосредствено класиране в квалификациите.

България и Португалия финишираха с по пет победи и една загуба, само че " мореплавателите " са първи поради по-добрите индикатори в директните дуели. Все отново за България не всичко е завършило. Отборът ни ще има втори късмет през август, когато посредством спомагателен кръг баражи ще може да се добере до финалния стадий на пресявките.

Днес състезател №1 на страната ни за миналата година - Александър Везенков, пристигна в Ботевград, с цел да помогне на националния отбор и за следващ път бе над всички, само че това не се оказа задоволително.

Звездата на европейския клубен баскетбол наниза 30 точки, още веднъж бе ослепителен на игрището, само че за жалост единствено неговите старания не носят победа с двуцифрена разлика.

Мачът започва равностойно, като след 19:19 в края на първата част, България се отдръпна с три точки задатък на полувреме при 43:40.

Най-силните мигове за националния ни отбор бяха в третата част, която спечелихме с 9 точки разлика, а с изключение на Везенков, в тези минути невероятни бяха ветеранът Чавдар Костов и Павлин Иванов с неговите тройки.

На моменти при започване на четвъртата част преднината на България доближаваше до 17 точки, само че последните минути бяха същински безпорядък.

Редица безусловно аматьорски неточности провалиха тима ни. Изпуснати топки, комплициран дрибъл и даже крачки в заключителните секунди бяха същински подарък за отбора на Португалия, който имаше най-щастливата загуба в скромната си баскетболна история. За похлупак Александър Вeзенков бе отхвърлен за тенденциозен фаул секунди преди края, а Макинтайър получи късмет да прати насладата в българския лагер, само че пропусна надалеч зад дъгата и всичко завърши.

Осем точки в интерес на България, само че място напред за отбора на Португалия.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР