Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години

...
Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години
Коментари Харесай

България надви Беларус и ще играе за местата от 9-о до 12-о на Европейското

Българският народен тим по баскетбол за момчета до 16 години ще се бори за местата сред девето и дванадесето в оставащите си два мача от европейското състезание в дивизия " В " в Сараево. В първия си мач от втората фаза на шампионата българите се постановиха над Беларус с 69:61 (16:16, 16:14, 23:10, 14:21).

С " дабъл-дабъл " се регистрира Константин Костадинов - 17 точки и 12 битки, Емил Стоилов добави 15 точки и 7 битки. Константин Тошков осъществя 9 точки, а Дамян Минков се завърши с 8 точки и 9 битки.

" От ден първи и аз, и Христо Ценов, сме си сложили за цел този тим преди всичко да покаже морално волеви качества, да играе за България. Българите имаме мотивация, когато играем за популярност и доста рядко, когато играем за чест. В шампионат като този можеш да имаш качества да бъдеш първи и да играеш за деветото място или да си по-слаб, само че да влезеш в " А " дивизия. Независимо от всичко има една константа и тя е, че репрезентираме личната си страна. В последните два мача момчетата играят за достойнството на страната си и за своята лична. До момента го вършат ужасно. По-добра основа за тяхното бъдеще, не мисля, че може да има. Имаме доста фундаментални пропуски, които може би закономерно ни лишиха от мечтано класиране. Едно девето място за мен и Христо Ценов би се равнявало на класиране в топ 4. Поздравявам момчетата и целия екип за професионализма и постоянството. Вярвам, че ще бъдем почтени до последната игрова минута ", разяснява след триумфа треньорът Теди Буков.

В идната си среща България излиза против Белгия от 22.00 часа в петък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР