Българският национален отбор по баскетбол за девойки надви Норвегия с

...
Българският национален отбор по баскетбол за девойки надви Норвегия с
Коментари Харесай

България надви Норвегия на европейското първенство за девойки

Българският народен тим по баскетбол за девойки надделя Норвегия с 56:51 (17:17, 15:8, 7:17, 17:9) и си завоюва място в мача за позиции 17/18 на европейското състезание в Македония. Двата тима приключиха наедно първата четвъртина и си размениха по една до последната част, почнала при резултат 42:39 в интерес на скандинавките. Разликата се резервира доникъде на четвъртината, само че Виолета Григорова първо вкара под коша за 45:46, а 3:15 минути преди сирената се разписа от тройката и България поведе. Тя вкара и идната точка след нарушаване, а Габриела Влахова спря опита на норвежките за равнене с тройка единствено седем секунди преди края.

Константина Какояни беше най-резултатна с 18 точки, а Григорова и Габриела Влахова прибавиха по 13. Героят от последната четвъртина Григорова записа и дабъл-дабъл с 10 битки.

В мача за 17-о място българките ще срещнат спечелилия от дуела сред Англия и Австрия, който е довечера от 22 часа.

Междувременно, националният тим на България за дами до 20 години загуби от отбора на Турция с 69:77 (17:18, 14:17, 23:21, 15:21) в контролна среща в Истанбул. Българките, водени от треньорката Таня Гатева, изиграха доста добър мач и бяха изцяло равностойни на съперничките си, като до последните минути на мача имаха действителен късмет да стигнат и до успеха.

Юлияна Вълчева приключи с 19 точки за България, а още 18 означи Виктория Иванова. За Турция Илайда Гюнер завърши с 19 точки.

В неделя следва втората контрола на българския отбор в Турция, а противник е тимът на Швеция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР