Българският национален отбор гостува на Северна Ирландия в мач от

...
Българският национален отбор гостува на Северна Ирландия в мач от
Коментари Харесай

Ясен Петров ще разчита на близнаци срещу Северна Ирландия

Българският народен тим гостува на Северна Ирландия в мач от група „ С “ на квалификациите за Мондиал 2022 в зона Европа. И двата тима нямат извоювана точка от началото на пресявките през предходната седмица.

Докато нашите национали отстъпиха на Швейцария (1:3) и Италия (0:2), ирландците позволиха проваляне с 0:2 от „ адзурите “. В последните дни новият селекционер на „ лъвовете “ Ясен Петров се оказа покрит с кадрови проблеми. Страхил Попов отпадна още след мача с швейцарците, когато се контузи и Кирил Десподов. Крилото на Лудогорец обаче се възвръща и се чака през днешния ден да излезе на „ Уинзор Парк “ в Белфаст.

На самолета за Северна Ирландия не се качи Сисиньо, който е получил контузия на мача с Италия. Вчера на формалната подготовка преди мача се контузи и титулярният вратар Пламен Илиев. Това значи, че стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов може да получи късмет за дебют за мъжкия ни народен тим. Другата алтернатива е Иван Караджов от Арда. Според информация на " Блиц ", Ясен Петров ще заложи в отбрана на близнаците Петко и Андреа Христови.

Въпреки проблемите „ лъвовете “ най-накрая би трябвало да се пробудят и да дадат признаци на живот под управлението на Ясен Петров. Още повече, че сме длъжни да браним положителната си статистика против Северна Ирландия. Срещу този противник освен, че нямаме загуба към този момент 42 години, само че и спечелихме последните си две гостувания в Белфаст с по 1:0. Точно преди 20 години триумфът донесе Георги Иванов-Гонзо, а през 2008 година победихме след автогол на Джони Евънс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР