Българският Национален осигурителен институт е започнал да изплаща пенсиите на

...
Българският Национален осигурителен институт е започнал да изплаща пенсиите на
Коментари Харесай

НОИ започна да плаща пенсии на украински бежанци

Българският Национален застрахователен институт е почнал да изплаща пенсиите на бежанци от Украйна, оповестиха от Национален осигурителен институт.

В началото на юли са били изплатени украинските пенсии на над 1000 души, откакто от Пенсионния фонд на Украйна са превели парите на Национален осигурителен институт. Средствата са постъпили още през април, само че до юли не е имало изплащателен лист на пенсионерите.

В листата са включени пенсиите на 1047 броя украински пенсионери, като все още са изплатени пенсиите на 1015 лица.

Споразумението сред Национален осигурителен институт и ПФУ планува изплащателният лист за съответното тримесечие да се изпраща на способената институция на другата договаряща страна до 20-о число на последния месец на тримесечието, за което се отнася. Така в последните 10 дни на юни т.г. Национален осигурителен институт е получил информация от ПФУ за изпращане на изплащателния лист с украинските пенсии за второто тримесечие на 2022 година, налична е и сумата за погашение на пенсиите, само че още веднъж се чака постъпване на изплащателния лист. С оглед превъзмогване на такива обстановки Национален осигурителен институт е отправил предложение до ПФУ за подписване на съглашение за електронен продан на документи.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР