Българският национален флаг върху сградата на областната и общинската администрация

...
Българският национален флаг върху сградата на областната и общинската администрация
Коментари Харесай

В Русе свалят знамената наполовина в знак на съпричастност с Турция и Сирия

Българският народен байрак върху постройката на регионалната и общинската администрация в Русе ще бъде свален на половина

Българският националенфлаг върху постройката на регионалната и общинската администрация в Русе ще бъде свален на половина в символ на съпричастност със страданията на народите на Турция и Сирия.

С писмо до редица институции и медии министър-председателят Гълъб Донев насочи апел да бъде даден знак на съпричастност с народите на Турция и Сирия, като българският националенфлаг върху административните здания бъде свален на половина на следващия ден.

Призивът на премиера е насочен във връзка със мощните трусове, засегнали тежко редица райони в югоизточните елементи на Република Турция и Северозападна Сирия, и починалите досега над 19 000 души, както и оповестения седемдневен народен печал в Република Турция.

Писмото на министър-председателя е изпратено до Народното събрание, Президента на Република България, всички министерства, Омбудсмана на Република България, Сметната палата, Българска народна банка, регионалните шефове, кметовете на общини и на региони, Българска национална телевизия и БНР, държавните организации и държавните комисии, изпълнителните организации, както и административните структури, основани със закон.

Екипът на Областнаадминистрация – Русе изрича съболезнования на околните и фамилиите на потърпевшите.

„ Позволете ми да изкажа съболезнования на фамилиите и околните на починалите при опустошителните трусове в Турция и Сирия. Въпреки безкрайната болежка и нестихваща горест допускам, че всяка последваща дума е непотребна и не може да потуши тъгата, която турският и сирийският народ изпитват. Още един път показвам дълбока тъга и морална поддръжка в скръбта Ви! “, се споделя в съболезнователната депеша от името на регионалния шеф на Русе Анатоли Станев. Той показва и вяра за бързо възобновяване на ранените.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР