Българският национален ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на

...
Българският национален ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на
Коментари Харесай

Злато за българския ансамбъл по художествена гимнастика в Москва

Българският народен отбор по художествена гимнастика завоюва златния орден на финала на шампионата от веригата Гран При в Москва за съчетанието си с 5 обръча. 

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс се състезаваха с представителки на домакините, Финландия и Узбекистан. Те получиха най-високата оценка от 18.900 за осъществяването си с обръчи, като изиграха съчетанията си с незначителни неточности. Така на обръчите българките изпревариха огромните си съпернички от Русия с цели 4 десети. 

Домакините останаха втори с 18.500 точки, а надалеч зад тях, на третата позиция, се подреди съставът на Узбекистан с 15.900. Финландия е на четвъртото място с 12.950, показва организация Фокус. 

Това бе вторият орден за възпитаничките на Весела Димитрова в първото интернационално съревнование за новия сезон. Вчера (17 февруари) девойките завоюваха сребро в многобоя, отбелязва bTV.

Освен това, от националния отбор по художествена гимнастика завоюваха и още един орден от Гран при на Москва - сребро за съчетанието си с три топки и две въжета. В конкуренцията на Русия, Узбекистан и Финландия българските гимнастички получиха за осъществяването си оценка 18,500. Първи са домакините с 19,300, а трети - Финландия с 14,950.

Българският отбор завършва присъединяване си на шампионата в Москва с 2 сребърни (топки и въжета, многобой) и 1 златен (обръчи) орден. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР