Българският национал Васил Божиков разказа пред Sportal.bg как протича един

...
Българският национал Васил Божиков разказа пред Sportal.bg как протича един
Коментари Харесай

Божиков пред Sportal.bg: Имах надежди, че Ивелин Попов ще се завърне

Българският национал Васил Божиков описа пред Sportal.bg по какъв начин протича един негов ден без футбол поради оповестената пандемия, както и вижданията си за бъдещето на националния ни тим. В момента сърцатият защитник е капитан на Слован (Братислава) и е апетитен за правоприемник на капитанската лента в представителния ни отбор след отдръпването на Ивелин Попов. В началото на годината Божиков се подреди на трето място след Димитър Илиев и Антон Недялков на церемонията на Футболист на годината, а националът вижда в това самопризнание за своята работа през годините.

Как прекарва един собствен ден сега, каква е обстановката в Словакия и какво е бъдещето на футбола след пандемията:

" В Братислава съм сега. Седя си най-вече у дома. Днес да вземем за пример бях до магазина, тъй като ми свършиха някои артикули. Имаме самостоятелен проект от клуба. Живея до един парк и упражнявам един път в деня в него. През другото време виждам филми, чувам музика, чета си всякакви книги. Чувам се със фамилията ми другари на видеочат. Нищо не работи – единствено питателните магазини, аптеките и бензиностанциите. Мисля, че обстановката е сходна на тази в България. Трябваше да стартираме още веднъж с футбола при започване на април, само че през вчерашния ден чух, че до края на април няма да има никакви мачове. Могат да се вършат единствено догатки. Никой не знае какво ще се случи. Всички видяхме, че футболът не е преди всичко. На първо място е здравето на хората. Надявам се всички да бъдем дисциплинирани и да се вслушваме в разпоредбите на органите – да не излизаме от у дома, да носим маски, да поддържаме добра хигиена, с цел да може това нещо да утихне ".
 България - Словения 1:1 @@@
За футбола в Словакия:

" В Словакия има тимове, които изкарват много футболисти – да вземем за пример Дунайска Стреда и Жилина. Всяка година вършат прехвърляния и дават по един-двама футболисти в Италия и другите огромни европейски шампионати. Отборите имат положителни бази. Сега и нашият притежател Иван Кмотрик има проекти да прави нови стадиони и нови бази. Със сигурност стадионите в Словакия са по-добри от тези в България. Ние (Слован), може би, имаме най-хубавия и най-модерен стадион сега, който беше отворен предходната година, на 3-и март. Също по този начин стадионите на Спартак (Търнава), на Дунайска, на Жилина… Тренчин също строят нов стадион. Хората влагат и желаят да имат футбол на положително равнище ".
 България - Словения 1:1 @@@
За церемонията Футболист на годината:

" Самият факт, че бях поканен, бях посетител на церемонията и попаднах в призовата тройка, за мен е огромен триумф. Самата вечер беше необикновено преживяване. Бях един до друг с толкоз сполучливи футболисти – Димитър Бербатов и да не изброявам. Това ще си остане огромен спомен за мен и е самопризнание за работата ми през годините ".  Церемония @@@
За баража с Унгария и отлагането му за 4-и юни:

" Не знам какво щеше да се случи, в случай че бяхме играли баража с Унгария. Най-добре беше, че мачът е отсрочен в тази обстановка. Сега разбрах, че на 4-и юни е идната дата, само че съгласно мен и това не е несъмнено, тъй като сега футболистите се приготвяме по самостоятелен проект. Не знам докога това нещо ще продължи, само че мощно се надявам казусът да утихне ".
 България - Франция 0:1 част II @@@
За отдръпването на Ивелин Попов от националния тим и капитанската лента:

" Имах очаквания, че Ивелин Попов ще се завърне. Явно решението му е изрично. Той беше водачът на тима. Важно е кой ще бъде идващият капитан, само че най-важното е всички да си оказваме помощ и всички футболисти, които са на терена, да поемат отговорност ".  България - Чехия част II @@@
Мнението му за Ален Ожболт, минал в Слован от Локомотив (Пловдив) през зимата:

" В началото Ален имаше малко здравословни проблеми, които не бяха съществени. След това стартира отново да си тренира с тима. Сприятелихме се, приказваме си. Той знае доста добре български език. Между другото, очаквам го да вкара първия си гол, тъй като е заречен да черпи вечеря ".
 България - Черна гора @@@
За родното състезание:

" Нямам концепция дали шампионата в България би трябвало да бъде прекъснато. Има си по-компетентни хора, които ще преценяват дали шампионата би трябвало да бъде спряно, или би трябвало да продължи след време. Здравето е преди всичко. Не съм сюрпризиран от Лудогорец. Отборът е много класен и го сподели през годините – 8 години поред става първенец на България. Хората в клуба знаят доста добре какво вършат и персонално мое мнение е, че другите тимове би трябвало да покажат почитание към тях и да се опитат да следват техния път и образец ".  Среща на националите с медиите @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР