Българският национал Страхил Попов се оказа на второ място по

...
Българският национал Страхил Попов се оказа на второ място по
Коментари Харесай

Страхил Попов е на второ място по асистенции в Лигата на Нациите

Българският национал Страхил Попов се оказа на второ място по голови подавания след четвъртия кръг на шампионата Лига на Нациите, демонстрира статистиката на Испанската футболна федерация. Десният защитник на турския Касъмпаша има три асистенции, откакто създаде попаденията против Норвегия (1:0) и двете против Кипър (2:1). Пред него е само Марко Асенсио от испанския народен тим, който има пет. Испанците обаче са вкарали 10 гола в три мача, като класата на отбора им е убийствена.

Българският народен тим е отбелязал пет гола в четирите си мача, като три от тях е изработил Страхил Попов. Постижението му обаче е още по-впечатляващо, като се има поради, че той е взел присъединяване единствено в два от тези четири мача. Той не се появи на терена в първата среща със Словения, както и при провалянето с 0:1 от Норвегия във вторник. Тогава селекционерът Петър Хубчев промени схемата на игра и сложи трима централни бранители, а мястото на десния халф-бек беше поверено на Иван Бандаловски.

Общо 92 мача във всичките четири дивизии от новия шампионат на УЕФА са се изиграли, като са маркирани 213 гола или приблизително по 2,32 на мач. Испания е и водач по владеенето на топката в мачовете, като приблизително управлява събитията на терена в 64 % от времето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР