Българският национал Михаил Александров, който все още се възстановява и

...
Българският национал Михаил Александров, който все още се възстановява и
Коментари Харесай

Мишо Александров: Лудогорец е силен под напрежение, дано няма изблици на нерви

Българският национал Михаил Александров, който към момента се възвръща и работи за връщането си на терена бе посетител в студиото на „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

Александров е първенец и притежател на Купата с Лудогорец, артикул на школата на ЦСКА.

„ Надявам се с мудни, само че сигурни темпове да достигнем крайния резултат и към този момент да играя. Трябваше да се почисти коляното по време на втората интервенция и трябваше да почивам повече от предстоящото. За страдание не мога да дам точна прогноза по кое време ще мога да играя. Много хора минаха през това коляно. Гледам да се възвръщам ден за ден и се надявам това да отшуми. Гледам да съм положителен. Смятам, че позитивизмът оказва помощ. Надявам да се върна на терена по-силен от преди”, изясни Мишо Александров за обстановката към себе си.

По тематиката за идното огромно дерби в Първа лига сред Лудогорец и ЦСКА, Александров разяснява:

„ Няма какво да се лъжем това е дуелът, който ще реши купата в България. Надявам се единствено и само да стане прекрасен дуел и двата отбора да играят футбол. Някой път се получават едни прояви на нерви на фона на това, че на тимовете им би трябвало победа. Смятам, че два класни тима в Първа лига могат да създадат един прекрасен мач. И двата тима не са в най-хубавата си форма, това е очевидно, само че те са посочили, че са най-хубавите тимове все още и справедливо са на първите две места.”

На въпрос дали Лудогорец може да изпусне купата, Михаил Александров съобщи:

„ Ако не престават по този метод е допустимо. На мнение съм, че този тим с този треньор е кадърен на доста, стига да му се играе. Това е единственият проблем на Лудогорец, че от време на време се отпуска прекомерно доста. Първа лига става малко безинтересна за тях. Няма по какъв начин да се мотивираш в деня на мача, би трябвало да го правиш през цялата седмица. Сигурен съм, че те са задоволително огромни експерти. И преди съм казвал, че най-хубавите все още футболисти в Лудогорец имат потребност от промяна и то не по тази причина, че не си правят работата, а тъй като годините им към този момент натежават и ще би трябвало да се откри заместител рано или късно, а не виждам някой, който да е по-добър от тези трима футболисти в ядрото.”

„ Не съм в тима, не мога да разясня, само че имайки поради футболистите, които играят там, считам, че те са с класа над другите тимове. При всички положения имат много класен тим и не знам какъв е казусът. Сега Лудогорец не е в толкоз добра форма, колкото беше преди. Не може някой да ме убеди, че този мач е решен за един от двата тима. На еднообразно равнище са и ще разберем в края кой е победител. Няма какво да се лъжем Лудогорец прави най-силните си мачове, когато има напрежение. Винаги е ставало по този начин, че са играли прелестен футбол. Залогът е прекомерно огромен, с цел да си разрешат да играят леко против ЦСКА”, показа още Мишо Александров, а за треньорът Стойчо Стоев, той сподели:

„ Мисля, че той е треньор, който е много добър психолог. Дава време на футболистите на акомодация. Държи ги в напрежение. Конкуренцията е налице. Всеки футболист е подготвен да даде максимума във всеки един мач. Мога да кажа единствено положителни думи. Под негово управление тимът сподели най-красивите си игри. Ако погледнем и статистиката Лудогорец се е справил с топ тимовете. Там, където би трябвало победа, само че зарядът не е толкоз огромен, тимът има съмнения. Отдавам го на това, че тимът не е задоволително стимулиран, само че това идва от самите футболисти.”

„ Не мога да настоявам какъв брой е по-различе в този момент тимът спрямо времето, когато играех аз. Играл съм с много от футболистите. Просто може би в един миг тази конкуренция би трябвало да се добави с малко повече българи.Смятам, че младите са бъдещето – и Пламен, и Серкан правят добра работа. В никакъв случай не извинявам Марселиньо за дейностите му след промяната, само че той е много емоционален, случват се такива неща. Той е задоволително мъдро момче, с цел да си вземе поуките. Не мисля, че е в плюс за тима да има мусене и считам, че всичко ще върви по проект. Когато има победи в един тим, всяко нещо, което е отрицателно се превърща в позитивизът. Тази победа е значима освен за крайното класиране, само че и за атмосферата в отбора”, разяснява още футболистът и добави:

„ Колкото и да е значим Марселиньо за Лудогорец не мисля, че това е най-важният човек, който да взема решение нещата. Той може да изкаже мнение във всеки мач, само че не мисля, че той е барометърът за Лудогорец откъм решения.”

За обстановката в ЦСКА и треньорската промяна, Александров съобщи: „ Честно казано не съм в кухнята на ЦСКА и не мога да разясня. Но от тимовете, в които съм бил, когато има промяна на треньора, това не е плюс. Винаги има възприятие на неустановеност във футболистите. Не мога да кажа, че това е плюс, само че по тази причина футболистите са експерти. ЦСКА понижи дистанцията на върха, играе хубав футбол и почитателите са зад тях. Трябва да покажат всичко това на терена. Със сигурност Лудогорец има повече имена, които са се потвърдили, само че и младите в ЦСКА демонстрират на какво са способни и че имат бъдеще. Не би трябвало да се подценяват.”

„ Не знам постоянно казано какво ще реши мача, не мога да дефинира какво ще се случи. В този мач всичко ми е черно. Равностойни са и двата отбора. Не мога да кажа кой е по-добрият. Лудогорец разполага с по-класните футболисти и по-доказаните имена, само че не мога да кажа, че са по-добри от ЦСКА”, разяснява Михаил Александров.

По тематиката за националния тим и предстоящата промяна на Петър Хубчев, който може да бъде завещан от Красимир Балъков, Мишо Александров показа: „ Двама някогашни футболисти, които са сподели доста и в България, и по света. Не мога да кажа нищо неприятно. И в двута случая считам, че националния тим би трябвало да се движи напред, положително и с общи старания да се върнем на мястото, където е бил. Не мисля, че би трябвало да се вкарва негативизъм в тима, тъй като понякога се случва това нещо. Това не оказва помощ на тима и не го стимулира, а може единствено да го демотивира.”

„ Максимум за даден тим в никакъв случай не мога да кажа, че има. Виждали сме много по-скромни тимове да вършат неща, които не са се очаквали от тях. В един тим това е доста субективно. Може би би трябвало да се откри вярната методика, метод на игра и да се следва до дъно. Не е прелестно, когато си изграждаш име, да дойдеш тук и да се съпоставят със земята. Не постоянно се получава, това е нещо, което всеки би трябвало да разбере. Колкото и да си стимулиран в теб постоянно има една нотка на неустановеност, когато се сетиш за думите, които ти е споделил някой”, съобщи оше футболистът и продължи:

„ В последна сметка, в случай че ние играчите кажем – тези неща не са верни, ще последва въпросът – кои сте вие. Смятам, че за един човек най-важното е да обича страната си. Нито едно от момчетата не се мисли за звезда. Аз самият не се усещам подобен. При нас няма подобен футболист и не считам, че някой се е главозамаял. Пожелавам на всеки да играе на високо равнище. Надявам се все в миналото хората да осъзнаят коя е вярната посока. Чувал съм какви ли не мнения за националния тим.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР