Българският национал Камен Хаджиев от елитния унгарски Академия Пушкаш смята,

...
Българският национал Камен Хаджиев от елитния унгарски Академия Пушкаш смята,
Коментари Харесай

Бг-национал от Унгария: Дано Лудогорец бие Ференцварош

Българският национал Камен Хаджиев от елитния маджарски Академия Пушкаш счита, че Ференцварош има леко преимущество в идното домакинство на Лудогорец от Лига Европа. Двубоят от втория кръг в група "Н " е в четвъртък в Будапеща от 19.55 часа.

Разградчани към този момент срещнаха този противник през акцията си в Европа и ще търсят реванш за отпадането си от същия противник в квалификациите на Шампионската лига при започване на акцията след две загуби с 1:2 в Унгария и с 2:3 в България.

"Мисля, че ще се получи забавен мач. И двата тима се познават доста добре, въпреки всичко към този момент играха през лятото. Надявам се този път Лудогорец да извоюва успеха, само че съгласно мен Ференцварош има леко преимущество. "

"Смятам, че на този стадий унгарците са малко по-добър и отракан тим. Лудогорец притегли доста нови играчи, които в последните мачове демонстрират, че стартират да се сработват, само че може би им би трябвало още малко време. Ще притискам палци за Лудогорец ", разяснява за Българска телеграфна агенция Хаджиев. Той счита, че унгарското състезание е по-добро от българското.

"Унгарският шампионат сигурно е с няколко хрумвания по-силен от българския. Почти всички тимове имат нови и хубави игрища, нова база. Организационно също са по-добре, както и финансово. Факт е, че МОЛ Види през предходната година и Ференцварош през тази, отстраниха Лудогорец, който е хегемон в българския футбол в последните години. "

"Това е показателно. Ние пък (Академия Пушкаш) през зимата бихме ЦСКА в контрола с 3:1 в Испания ", сподели Хаджиев. Централният бранител се усеща добре в Унгария след прекосяването си от Берое през януари с трансфер за 300 хиляди евро.

"Всичко стана доста бързо, безусловно за три дни. От мениджърската организация "P&K World Soccer Agency " и техния сътрудник Мичо Смилянич, с които работя, ме попитаха дали съм склонен да опитам нещо ново. Помислих и взех решение да мина в Академия Пушкаш. "

"Имах откупна уговорка в Берое, за която аз настоявах да е по-висока. Имах предусещане, че ще направя прекрасен сезон. За шанс по този начин и стана. Благодаря на Берое, че демонстрираха схващане и не ми направиха никакви пречки. По принцип в последните години български футболисти мъчно се продават в чужбина с трансферна сума, а при мен се получи ", сподели Хаджиев.

"Чувствам се добре, към този момент съвсем година съм тук. Адаптирах се бързо, макар че унгарският език е много сложен. Имаме нов треньор (б.а. Жолт Хорняк), който доста схваща играта. Работим чудесно с него. През лятото взехме няколко нови попълнения и с тях тимът ни през този сезон е много добър и уравновесен. "

"Целта ни е да се класираме допустимо на първо време, а място в Лига Европа би било бонус за нас ", разяснява още българинът. Академия Пушкаш взе 10 точки от последните си четири мача, в които записа три победи, в това число с 4:1 над Ференцварош и с 2:1 като посетител на Дебрецен предходната събота, с цел да се изкачи на четвъртата позиция в класирането.

Хаджиев, който игра без промяна във всичките срещи на тима от началото на сезона, пък заема второто място измежду бранителите в ранглиста за представянето на играчите по постове в унгарската лига.

"По принцип самостоятелните ранглисти не ме интересуват толкоз доста. Важното е аз да се представям на равнище, хората да са удовлетворени от мен. А и футболът е групова игра и заслуга имат и сътрудниците ми на терена. "

"Хубавото е, че съм в добра форма и съм удовлетворен от играта си през сезона до момента. Във всички мачове съм играл по 90 минути и съм се представял сносно. Нормално е да желая да се развъртвам още повече, само че първото и най-важното е да съм здрав ", сподели бранителят.

Силните игри на Хаджиев не останаха незабелязани и от новия народен селекционер Красимир Балъков, който му прати нова повиквателна за евроквалификациите на националния тим на България против Черна гора и Англия в средата на месеца.

"Радвам се, че съм част от националния тим. За мен е чест да играя за родината. Надявам се да получа късмет за изява и да оправдая доверието. Конкуренцията в националния тим постоянно е на високо равнище. Нормално е и по този начин би трябвало да бъде. "

"Предстоят ни мачове с Черна гора като посетител и с Англия в София. Много ми се желае да прекъснем неприятната серия без победа, тъй като България го заслужава. Балъков е неотдавна отпред на тима. Всеки треньор има своите визии, би трябвало време футболистите да свикнат с неговите условия. Може би по тази причина и резултатите не бяха положителни ", сподели Хаджиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР