Българският национал Камен Хаджиев, който играе за унгарския Академия Пушкак,

...
Българският национал Камен Хаджиев, който играе за унгарския Академия Пушкак,
Коментари Харесай

Камен Хаджиев: Ференцварош са по-слаби от лятото, Лудогорец ще излезе крайният победител

Българският национал Камен Хаджиев, който играе за унгарския Академия Пушкак, даде изявление пред " Меридиан мач " преди решителния дуел от Лига Европа сред Лудогорец и Ференцварош. Миналата неделя Хаджиев игра цялостен мач при равенството сред Академия Пушкаш и Ференцварош. Освен това жребият за баражите за Евро 2020 отреди България да се изправи против Унгария в полуфиналите.
 Лудогорец притегля двама нови
Лудогорец притегля двама нови

Те би трябвало да стартират подготовка с тима

Камене, ти и твоите съотборници от Академия Пушкаш направихте 2:2 като посетител на Ференцварош броени дни преди визитата на Фради в съдбоносен мач на Лудогорец. Сега Ференцварош по-добри ли са или са по-слаби?

- Мисля, че в този момент са по-слаби от лятото. В самия мач против тях си разменихме по едно полувреме двата тима. Първото те бяха по-добри, а второто - ние. Техните два гола пристигнаха след наши неточности. Втората част се събудихме и съгласно мен стана доста прекрасен мач.

Кои играчи на Ференцварош ти се костват в най-хубава форма?

- Аз като бранител съм впечатлен от Миха Блажич. Това е техният централен бранител. Той е доста добър състезател, изнася чудесно топката, знае по кое време какво решение да вземе. Исаел също е добър. Типичен бразилец, техничар.

Какво очакваш от решителния дуел сред Лудогорец и Фради?

- Лудогорец ще излезе крайният победител съгласно мен. Лудогорец е по-добрият тим.

Какво чакат в Унгария за този мач, защото през този век локален тим не е успявал да мине груповата фаза на някой от евротурнирите?

- Много не разбирам техния език, само че виждам, че за тях този мач е доста значим. Да, досега не са прескачали групи и в този момент ще се опитат да създадат всичко допустимо да отстраняват Лудогорец.

Все отново огромна група от почитатели на Ференцварош потегля с трен към Разград...

- Феновете доста поддържат тима, това е реалност. Ференцварош има доста огромна фенска маса. Ще стане прекрасен мач, тъй като атмосферата в Разград съгласно мен ще е хубава.
 Ребров: Трябва да спечелим против Лудогорец
Ребров: Трябва да спечелим против Лудогорец

" Не би трябвало да се концентрираме върху противниците "

Преди дни се видя с легендата Христо Стоичков. Какво ти сподели той?

- Какво сме си говорили, си остава сред нас. Видяхме се въз основата на Академия Пушкаш във Фелчут. Иначе Стоичков ми сподели че стадионът и базата ни са доста хубави. На мен ми пожела да съм жив и здрав и да се развъртвам.

Жребият за баражите за Евро 2020 изправи България против Унгария. Доволни ли са от жребия в Будапеща?

- Очакванията им са за елементарен мач. Тук считат, че ще продължат напред и че България не е мощен съперник. Вече даже мислят за спечелилия от Исландия - Румъния. Надявам се това да им изиграе неприятна смешка. Като се изпълни " Васил Левски ", можем да бием всеки в София.

В последните два мача - с Парагвай и Чехия, не бе извикан, само че преди този момент бе част от националния отбор. Надяваш ли се да играеш против Унгария, минимум тъй като си част от локалното състезание и познаваш много от футболистите?

- Нормално е да се надявам да бъда извикан. Има си обаче треньори и те си вземат решение. Ако съм жив и здрав, бих оказал помощ с каквото мога.

Дебютът ти беше призрачен - при 0:6 против Англия. Предполагал ли си, че може да ти се случи нещо сходно?

- То няма какво да се приказва за този мач. Имаше и хубави неща за мен, и неприятни. Хубавото е, че дебютирах против тим като Англия, в който играят звезди от международно равнище. Този скандал с расизма обаче беше ужасяващ. Докато бях на терена за 90 минути, не чух нищо. Не знам по какъв начин те са чули нещо. Така направиха, че всичко да падне върху нас.

Доволен ли си от равнището на унгарското състезание?

- Много положително е шампионата. Развива се непрекъснато. Самата страна влага доста. Строят се нови игрища, бази, терени... Наскоро откриха новия народен стадион с контрола против Уругвай. Ние в България имаме единствено един " Васил Левски ", различен стадион нямаме. Преди една година бе намерено оборудването на Фехервар. А отлични уреди имат още Ференцварош, Дебрецен, Халадаш. Местната " Б " група има 20 тима, от които половината са с нови игрища. Нормално е футболът им да върви нагоре.

Следиш ли протичащото се в родното състезание?

- Виждам и не знам какво да кажа. Дано да се оправим по-скоро.

Кой съгласно теб ще е първенец?

- Лудогорец наподобява най-хубавият тим в България. Но нека Левски да ги стигнат и да създадат нещо. За да е малко по-различно. Левски има прекрасен тим, с доста добър треньор, какъвто е Петър Хубчев. ЦСКА също могат да навлязат във форма. Надявам се шампионата да е по-интересно от предходните години.
 Стойчо Стоев: И в Левски, и в Лудогорец се работи напрегнат
Стойчо Стоев: И в Левски, и в Лудогорец се работи напрегнат

" Локо (Пд) е приятна изненада. Вървят във възходяща линия, само че не бих споделил, че може да нарушат хегемонията на Лудогорец "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР