Българският национал Димо Кръстев собственоръчно прати своя Фиорентина на полуфинален

...
Българският национал Димо Кръстев собственоръчно прати своя Фиорентина на полуфинален
Коментари Харесай

Фантастичен Димо Кръстев прати Фиорентина на полуфинален плейоф за титлата в Примаверата

Българският национал Димо Кръстев собственоръчно прати своя Фиорентина на полуфинален плейоф за купата на равнище Примавера в Италия.

Родният капитан на състава на “виолетовите ” до 19 години вкара изравнителния гол за крайното 3:3 сред неговия отбор и този на Рома в мача посред им на “Мапей ” в Сасуоло. Нещо повече, решаващото попадение пристигна в добавеното време на срещата. Макар и дуелът да приключи с реми, отборът от Флоренция продължи към втория кръг на шампионските плейофи, където ще премери сили с Торино. Причината е, че Фиорентина приключи трети в постоянния сезон, а Рома - шести, като при тъждество не се играят продължения, а непосредствено се класира отборът, приключил по-напред в шампионата.

Началото на мача се забави с 30 минути поради пороен дъжд в Емилия-Романя. В последна сметка дуелът стартира, и то по отличен метод за “вълчетата ”. Те поведоха още в 7-ата минута, когато Рикардо Пагано беше прецизен от дузпа, свирена за игра с ръка на Микаел Кайоде. Авансът на “джалоросите ” набъбна в 16-ата минута, когато се разписа Кристиан Падула. Само три минути по-късно обаче Филипо Дистефано понижи изоставането на своя отбор посредством удар с глава след центриране на Давиде Джентиле. В 41-вата минута точно Дистефано възвърне равенството, откакто означи втория си гол в срещата, този път след своя солова акция. В 80-ата минута Пагано направи чудесна асистенция за резервата Матия Манини, с чийто шут римляните още веднъж излязоха напред в резултата. Така се стигна до добавеното време, когато Лоренцо Аматучи центрира към Кръстев, който с глава заби гола, класирал Фиорентина за полуфиналния плейоф на 6 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР