Българският национал Александър Везенков подписа договор за два сезона с

...
Българският национал Александър Везенков подписа договор за два сезона с
Коментари Харесай

Официално: Везенков подписа с Олимпиакос

Българският национал Александър Везенков подписа контракт за два сезона с тима на Олимпиакос (Пирея). Трикратните европейски първенци връщат крилото в шампионата на Гърция след тригодишно спиране, по време на което той игра за испанския Барселона и натрупа опит в най-силния вътрешен шампионат в Европа, както и в Евролигата.

В гръцката столица Везенков ще играе за потвърдено име в треньорската специалност, каквото безспорно е Дейвид Блат. Роденият в Бостън израелски експерт застана отпред на “трилос” преди броени дни.

206-сантиметровият левичар изигра общо 151 мача с екипа на Барселона в испанското състезание и Евролигата. В каталунския отбор той завоюва два трофея, печелейки Суперкупата на Испания пре 2015 година и Купата на Краля през сегашния сезон. През сезон 2016/2017 той бе определен в тима на най-хубавите млади играчи в Лига АСВ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακς ανακοιννει την απκτηση του Σσα Βεζνκοφ. Ο 23χρονος φργουορντ θα υπογρψει συμβλαιο διετος διρκειας. #OlympiacosBC #WeAreOlympiacoshttps://t.co/jeBpiz3pFn
— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) July 12, 2018
С прекосяването си в Олимпиакос на процедура роденият в Никозия баскетболист се връща вкъщи. Именно в Гърция той изгря на сцената на европейския баскетбол, откакто дойде в школата на Арис (Солун) едвам на 14-годишна възраст, а на 16 дебютира за мъжкия тим. С “жълто-черните” завоюва голям брой самостоятелни награди, измежду които “Най-полезен играч” и топреализатор на гръцкото състезание, защитавайки цветовете на клуба от 2011 до 2015 година.

Целта пред Везенков и Олимпиакос ще бъде връщане на позициите в гръцкия баскетбол - “червено-белите” не са ставали първенци от два сезона насам, а за последно завоюваха Купата през 2011 година. Разбира се, на дневен ред е и мощно показване в Евролигата, където клубът има три трофея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР