Българският национал Александър Везенков бе избран за играч №1 на

...
Българският национал Александър Везенков бе избран за играч №1 на
Коментари Харесай

Eurobasket: Александър Везенков e баскетболист №1 на Европа за 2023 г.

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Българският национал Александър Везенков бе определен за състезател №1 на Европа за годината от профилираното издание eurobasket.com, заяви БНР. 

Везенков завоюва оценката за най-стойностен състезател в Евролигата и бе награден персонално от президента Деян Бодирога на гала в литовския град Каунас. Българинът стана и най-хубав изпълнител и попадна в идеалния тим за сезона, като приключи на второ място със своя отбор " Олимпиакос " в най-престижния европейски клубен шампионат по баскетбол за мъже.

В Идеалния тим на баскетболната медия Везенков си прави компания дружно с Лоренцо Браун от Макаби Тел Авив, Джанан Муса от Реал Мадрид, Матиас Лесор от Партизан и Валтер Таварес от Реал. Везенков също по този начин е разгласен и за най-хубаво крило за сезона, напомня БНР.

За Александър Везенков от през днешния ден не престават плейофите в гръцкото състезание. " Олимпиакос " ще гостува довечера на ПАОК в Солун във втората среща от полуфиналната серия сред двата отбора.

Българинът дебютира в най-престижната европейска клубна конкуренция по баскетбол за мъже с екипа на испанския Барселона, където игра сред 2015-а и 2018 година. Той подписа с " Олимпиакос " през 2018-а.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР