Българският нападател Валери Божинов се завръща в Италия, научи Sportal.bg.

...
Българският нападател Валери Божинов се завръща в Италия, научи Sportal.bg.
Коментари Харесай

Бивш голмайстор на Серия А върна Валери Божинов в Италия

Българският нападател Валери Божинов се завръща в Италия, научи Sportal.bg . Бившият национал се e договорил с Катаня и още през днешния ден пътува за Апенините. Както е известно, той водеше подготовка с водача във Втора лига Септември (София) в Турция, само че късно нощес се разделил с тима и Милен Радуканов преди да напусне лагера. Божинов дойде в България, а на следващия ден ще би трябвало да лети за Сицилия. Треньорът на един от най-известните клубове в Южна Италия Кристиано Лукарели от няколко дни се пробва да убеди Божинов да се причисли към отбора му. Бившият голмайстор на Серия " А " от сезон 2004/2005 година, който е някогашен футболист на Аталанта, Лече, Валенсия, Торино, Парма, Шахтьор (Донецк) и Наполи, познава българина от 20 години. Именно Лукарели води офанзивата на Лече, когато Божинов се води най-големият гений в школата на клуба, а по-късно двамата се засякоха за известно време в Парма, където капитан беше брат му Алесандро, който е доста непосредствен с българския футболист.

Поради тази причина бранителят е направил връзката на Кристиано Лукарели и Божинов, който чакаше до през вчерашния ден да се разбере с Пескара. Той беше един от трите разновидността за нападател на отбора, в който играе и Ивайло Чочев, само че в последна сметка няма да се завръща в Серия " Б ". Голямото предпочитание на Лукарели да го има в състава си, желанието на Божинов да се завърне в обичаната му Италия, а също по този начин неналичието на друга публична оферта, накараха 33-годишният състезател да даде позитивен отговор на " синьо-червените ". Катаня е на осмо място в група " С " на третото равнище на италианския футбол, като има 36 точки от 25 мача, а задачата е присъединяване в плейофите за Серия " Б ".  Ботев Пловдив - Левски @@@
" Наистина отивам в Катаня. Причината е, че Лукарели ми сподели огромно предпочитание да съм част от отбора до края на сезона. Това е доста значимо за мен. Надявам се, че всичко ще е наред и напълно скоро да бъда част от клуба. Всички знаят, че Италия е като втора татковина за мен. Никога не съм играл в Серия " Ц ", само че пък Катаня е доста огромен клуб, който има своята история и традиция, нещата са на извънредно професионално равнище. Имат най-хубавата база в Сицилия. Знам, че не ми остават доста години футбол, само че имам огромно предпочитание да играя и да се развличам. Дай Боже да се получи ", показа Божинов пред Sportal.bg .

Валери Божинов игра през есента в Ботев (Враца), а последното му публично попадение е с екипа на Левски против Етър (1:0), с което класира " сините " в Лига Европа на 28 май предходната година.
 Левски - Етър 1:0 @@@
Нападателят е играл на Ботуша с екипите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Парма, Верона, Виченца и Тернана.

Кариерата на Валери Божинов в Италия:

Лече - 81 мача и 20 гола
Фиорентина - 41 мача и 11 гола
Ювентус - 21 мача и 7 гола
Парма - 64 мача и 11 гола
Верона - 15 мача и 1 гол
Виченца - 18 мача и 4 гола
Тернана - 27 мача и 6 гола
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР