Българският нападател Валери Божинов разтрогна своя договор с хърватския Риека,

...
Българският нападател Валери Божинов разтрогна своя договор с хърватския Риека,
Коментари Харесай

Валери Божинов напусна Хърватия, Ботев е все по-близо до мечтата си

Българският нападател Валери Божинов разтрогна своя контракт с хърватския Риека, научи Sportal.bg.

" Разбрах се с управлението на Риека, като прекратяваме нашите взаимоотношения. Говорих с треньора и шефовете, като им обясних, че моето предпочитание е да играя. С всички съм в доста положителни връзки, само че на този стадий старши треньорът избира да играят други нападатели. Аз съм на 32 години, направих за първи път от дълги години добра подготовка, като нуждая се от мачове. Матиаш Кек беше в главната да подпиша контракт за още две години, само че няма какво да върша в Риека, щом не ми се дава късмет. Бъдещето ми? Още не знам. Истина е, че приказвах с кмета на Враца Калин Каменов, като Ботев (Враца) е вид за мен. Преди това обаче очаквам трансфер в чужбина. Има някакъв вид да намеря тим в Европа, в случай че не се получат нещата, бих се радвал да работя с татко ми Сашо Ангелов. Ще забележим какво ще стане ", показа Божинов пред Sportal.bg.

Бившият национал на България напуща своя 14-и клуб в своята кариера. Интересен факт е, че той се е разписвал в рекордните за роден футболист 13 разнообразни клуба - Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана, като е играл в осем разнообразни страни - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай, Швейцария и Хърватия. Единствено за Риека не съумя да запише нито едно попадение в формален мач, а единствено една асистенция, в единствените 14 минути, които записа в хърватското състезание през месец май.

Божинов подписа с Риека през февруари, само че изигра едвам един мач за състезание и един мач за Купата на Хърватия.

Кметът на Враца и ръководител на Управителния съвет на Ботев (Враца) - Калин Каменов разгласи, че ще бъде огромен авторитет нападателят да подпише с отбора. " Истината е, че през предходната седмица приказвах по телефона с Валери Божинов и обсъдихме опцията да се причисли към Ботев (Враца). Валери знае, че е добре пристигнал в нашия клуб и за града ни ще бъде повече от влиятелно той да стане част от нашата общественост ", изясни градоначалникът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР