Българският нападател Преслав Боруков отново се разписа за втория отбор

...
Българският нападател Преслав Боруков отново се разписа за втория отбор
Коментари Харесай

Българският голаджия в Уензди наказа пореден съперник

Българският нападател Преслав Боруков още веднъж се разписа за втория тим на Шефилд Уензди, като донесе триумфа с 2:1 над Ковънтри вкъщи. Боруков игра цялостни 90 минути и донесе триумфа с попадение в 65-ата минута.

Вече с 40 точки от 25 мача вторият тим на “кукумявките” се изкачи на второ място в Северната PDL-лига, на 4 след водача Нотингам.

Няколко футболисти от първия отбор на Уензди започнаха като титуляри, като Фернандо Форестиери се завърна след травма и получи 60 минути игра като акомодация. Той откри резултата в 10-ата минута от дузпа, която си завоюва самичък.

Но домакините можеха да открият секунди след началото на мача, когато прелестно центриране на Фрейзър Престън беше засечено от Боруков с глава. Вратарят на Ковънтри Кори Адеър обаче извади влизащата топка. Но макар надмощието на Шефилд Уензди, в края на полувремето Ковънтри изравниха с гол на Люис Грийн, който се разписа след центриране от корнер и меле пред вратаря Камерън Доусън.

Fernando Forestieri and Preslav Borukov deadly in Sheffield Wednesday win: The Wednesday… https://t.co/6Rxn1wOIbT Sheffield Wednesday pic.twitter.com/BX2y0tct6K
— owlstalk.co.uk (@Owlstalk) March 26, 2018
Второто полувреме стартира с офанзиви в двете направления, а в 65-ата минута българският младежки национал (роден 2000 година) вкара за 2:1. Нова композиция на Фрейзър и Боруков приключи с ефектно попадение на софиянеца, който се разписва общо за 14-и път през този сезон на равнище U19 и U23.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР