Българският нападател Преслав Боруков направи поредния си силен мач и

...
Българският нападател Преслав Боруков направи поредния си силен мач и
Коментари Харесай

Български талант пак блести силно в Англия

Българският нападател Преслав Боруков направи следващия си мощен мач и вкара едно попадение за равенството 3:3 на втория тим на Шефилд Уензди като хазаин на Нотингам Форест. Срещата беше от 15-ия кръг на Северната група на ПДЛ-лигата, а равенството коства 1-ата позиция на Форест.

Боруков вкара за 1:1 преди почивката като си създаде самичък гола с неповторим дрибъл. Той получи топката от тъч на центъра, проби паралелно, направи двойно подаване с Конър Грант и самичък против вратаря на алените Marриос Сиапанис не сбърка.

Гостите два пъти повеждаха, като до почивката водеха с 2:1 с помощта на головете на Киърън Хейс и Йоан Беналуан. Конър Грант изравни от дузпа при започване на второто полувреме, а в 89-ата минута бранителят Осазе Урогиде вкара за 3:2. Радостта на домакините обаче търпя единствено минута, защото в ответната офанзива Ясин Ен Нея изравни за 3:3.

Освен гола, Преслав Боруков взе участие в офанзивата за дузпата, от която стана 2:2, а също по този начин завоюва и много единоборства и в офанзива, и в отбрана.

"Много сложен мач, тъй като съперникът беше извънредно първокласен състав. Дори може би най-хубавият тим в Лигата на 23-годишните. Радвам се, че вкарах, само че повече се веселя, че усъвършенствам някои тактически и механически съставни елементи от играта си ", съобщи Преслав Боруков пред Българска телеграфна агенция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР