Българският нападател Мартин Минчев беше избран за най-добър футболист на

...
Българският нападател Мартин Минчев беше избран за най-добър футболист на
Коментари Харесай

България U18 с шесто място от турнир в Чехия, играч на Черно море впечатли футболните специалисти

Българският нападател Мартин Минчев беше определен за най-хубав футболист на шампионата за юноши до 18 години " Вацлав Йежек ", който приключи в чешкия град Връхлаби (регион Храдец Кралове).

Заедно с още седем тима, на шампионата участваше и българската национална селекция при родените 2001 година, водени от Ангел Стойков.

Нашите приключиха на 6-о място, откакто в групата си направиха реми 2:2 с домакина Чехия, отстъпиха с 0:5 на спечелилия Съединени американски щати и разрушиха с 4:0 ОАЕ. В мача за 5-6 място българският тим се показа добре, само че отстъпи с минималното 0:1 пред Унгария.

Минчев вкара един гол във вратата на Чехия и два на ОАЕ, само че освен с това събра очите на експертите.

Набор 2001 е промеждутъчен и през тази година те нямат квалификации за Европейско състезание, само че Стойков реши да огледа в какво положение са момчетата, с цел да не се получава прекомерно огромна пауза до идващите им публични мачове.

Голмайстор на шампионата стана Ютаро Ода от Япония, а за най-хубав вратар беше избран Анатолий Трубин от Украйна. Титлата на шампионата стана владеене на тима на Съединени американски щати, който освен не позволи загуба, само че и всичките им победи бяха безапелационни. Единствено не съумяха да се оправят с Япония на финала в постоянното време, само че пък победиха при дузпите. Трети е тимът на Словакия, следван от домакините от Чехия, Унгария, България на 6-о място, а Украйна и ОАЕ са 7-и и 8-и.

Турнирът " Вацлав Йежек " се провежда за 25-та година и е в памет на именития треньор на някогашна Чехословакия и на Спарта (Прага), спечелил европейската купа през 1976 година Тогава на финала на Европейското състезание Чехословакия побеждава Западна Германия след дузпи, с цел да изгрее звездата на Антонин Паненка, Ладислав Юркемик, Зденек Нехода, Антон Ондруш и други.


" Лъвчетата " на Ангел Стойков потеглиха с тъждество на шампионата в Чехия

България U18 направи 2:2 с домакините
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР