Българският мотоциклетист и шампион Мартин Чой и най-добрата ни сноубордистка

...
Българският мотоциклетист и шампион Мартин Чой и най-добрата ни сноубордистка
Коментари Харесай

Сани Жекова и Мартин Чой мерят сили на уникално състезание

Българският мотоциклетист и първенец Мартин Чой и най-хубавата ни сноубордистка Александра Жекова ще мерят сили на пистата в неповторимо съревнование. 24-кратният първенец на България Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Жекова ще оглавяват тимове във второто картинг съревнование за устойчивост „ ЕКО 12 часа на България “. Стартът е на 23 юни, а мястото, което тази година ще се трансформира в „ дребния Льо Ман “ е картинг пистата в гр. Хасково.

Единствената по рода си отборна конкуренция за устойчивост у нас, означи страховит триумф при първото си издание предходната година в гр. Кюстендил. Само след месец, този път гр. Хасково ще посрещне 140 участника от 11 националности. 34 тима ще се съревновават за най-издръжлив екип на картинг пистата, а задачата е да завършат с най-хубав резултат 12-часовото предизвикателство.

В звездния отбор на Александра Жекова ще забележим също известния със пристрастеността си по моторите артист Асен Блатечки, както и ултрамаратонеца Краси Георгиев. Предстои да разберем дали мотокросът, с който Сани си „ почива “ от бялата писта, ще бъде потребен при толкоз сериозна конкуренция, каквато съставлява Чой и неговият тим. Както и дали издръжливостта на Краси Георгиев, който сега бяга километрите сред Черно и Адриатическо море, е задоволителна за картинг в продължение на 12 часа. Отбор „ Жекова, Блатечки и Георгиев “ чака да бъде допълнен от още двама известни спортисти, само че кои са те към този момент се пази в строга загадка.

Отборът EKO Racing Team на Мартин Чой ще даде извънреден късмет на двама почитатели на адреналина и високите скорости да се състезават един до друг с първенеца. Техните имена ще бъдат избрани посредством игра във Фейсбук страницата на генералния спонсор на събитието - бензиностанциите ЕКО България, която ще започва в околните дни.

След първичния стадий персонално първенецът ще следи втория кръг на подбора в предварителното им съревнование на писта „ София Картинг Ринг “. Кой още ще се причисли към двамата късметлии и Мартин в отборното каране на „ Еко 12 часа на България “, екипът му ще издаде в последния миг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР