Българският моряк, който загуби живота си на 7 октомври при

...
Българският моряк, който загуби живота си на 7 октомври при
Коментари Харесай

Българският моряк загинал от травматичен шок на кораба до Сардиния

Българският моряк, който загуби живота си на 7 октомври при случай на товарен транспортен съд до Сардиния, е умрял незабавно и повода за гибелта е травматичен потрес. Така настояват резултатите от правосъдната аутопсия, осъществена на 11 октомври в Института по патология на град Сасари. Според медиите в Сардиния аргументите, довели до случая, към момента би трябвало да бъдат изяснени. В болничното заведение са били изслушани тримата български моряци, ранени при случая на кораба, плаващ от Каляри към Порто Торес. Прокурорът по делото към момента не е вписал в правосъдните регистри имена на разследвани лица. Засега следствието се води против „ незнайни ” и обвиняванията са за непредумишлено ликвидиране. Целта на магистратите е да схванат по какъв начин по този начин жертвата и другите трима български моряци се намирали на палубата сега, в който вилнеела морска стихия с вятър от порядъка на 7 бала.

Прокурорът се пробва да разбере дали четиримата са били на палубата по заповед на по-висшестоящи, и дали по време на интервенциите са спазени ограниченията за сигурност, като се има поради сериозната обстановка и неприятното време. Това ще стане ясно, незабавно щом бъдат регистрирани в правосъдните регистри показанията на тримата ранени, както и на останалия личен състав на борда на кораба.

24-годишният българин, жертва при случая, е бил погубен на място от мощна вълна, помела палубата. Той бил тръшнат от нея върху желязна решетка. Затова се оказали и изцяло ненужни опитите за спасяването му от страна на неговите сътрудници. Другите трима български моряци също са рискували да умрат. Според първите хипотези най-вероятно четиримата в този миг са правили контролна инспекция, с цел да преценяват положението на оборудванията и на люка на кораба “Еурофери Малта ”.

Корабът към момента е закотвен в пристанището на Порто Торес, където следователите довършват експертизата си по него, заповядана от Прокуратурата на Сасари. Прокурор по делото е Енрика Анджони. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР