Българският морски курорт Слънчев бряг и Токио представляват сами по

...
Българският морски курорт Слънчев бряг и Токио представляват сами по
Коментари Харесай

Слънчев бряг и Токио - най-добрите туристически дестинации в ценово отношение през 2017-а

Българският морски курорт " Слънчев бряг " и Токио съставляват сами по себе си една невероятна двойка, която оглавява постоянния годишен лист за най-евтини ценови дестинации, демонстрират резултати от последно изследване на английската компания Post Office Travel Money.

Световният ваканционен ценови барометър на Post Office включва цените на осем туристически продукта, в това число питиета и ястия, като за Слънчев бряг тази " потребителска кошница " е за едвам 37,92 английски лири, следвана от 43,14 паунда за японския мегаполис Токио. Това ги прави най-евтините измежду 42-те туристически дестинации в цяла свят, включени в последното изследване на Post Office Travel Money.

Компанията обаче отбелязва, че достъпността на туристите до Токио се дължи значително на обезценката на японската йена с към 30% по отношение на английската лира в границите на последните пет години, като преди този момент разноските за храна, питиета и други артикули са били съвсем двойно по-високи.

В отчета на Post Office Travel Money също по този начин се показва, че на Япония " към този момент не би трябвало да се гледа като на първокласна туристическа дестинация " и че 2018-а година може да се окаже доста подобаваща за визити на Токио предвид на отварянето на нови хотели и атракции, открити преди Световната купа по ръгби през 2019-а и преди Олимпийските игри през 2020-а година.

В изследването също по този начин се показва, че " кошницата за извършване на покупки " в българския черноморски курорт е била с 10% по-ниска през предходната година, заради което Слънчев бряг е оглавил през 2017-а листата на най-евтините дестинации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР