Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването,

...
Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването,
Коментари Харесай

БЧК набира студенти медици за борбата срещу коронавируса

Българският юношески Червен кръст, по самодейност на Министерството на здравеопазването, започва акция за набиране на доброволци измежду студентите медици за присъединяване в дейностите по преодоляване на пандемията от COVID-19.
Кампанията цели да изследва желанието на учащите се студенти в последните курсове на медицинските специалности към Висшите учебни заведения в Република България да вземат присъединяване като доброволци в битката с COVID-19, както и тяхното набиране. Тези взаимни действия, както и активирането на спомагателен запас от студенти-доброволци ще докара до по-висока степен на подготвеност за реакция при положение на усложняване на актуалната епидемиологична конюнктура.
Всички искащи би трябвало да попълнят приложения електронен формуляр:.
Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и предоставена на Министерство на здравеопазването, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за присъединяване в избрани действия, съгласно техните познания, умения и съгласно спецификата и потребностите на съответната обстановка.
Кампанията е подкрепена от Националното посланичество на студентските препоръки в Република България и Асоциацията на студентите медици в България.
За спомагателна информация: Деница Баръмова, тел. 0889 778009.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР