Българският министър-председател Бойко Борисов заяви пред руския вестник Известия“, цитиран

...
Българският министър-председател Бойко Борисов заяви пред руския вестник Известия“, цитиран
Коментари Харесай

Борисов: Турция няма шанс да влезе в ЕС

Българският министър-председател Бойко Борисов съобщи пред съветския вестник „ Известия “, представен от " Фокус ", че влизането на Турция в Европейски Съюз сега е невероятно. При това политикът добави, че Съюзът като цяло и България в частност са настроени към тясно и продуктивно съдействие с Анкара – включително и по тази причина, че тя оказва поддръжка на Европа при решаването на миграционния проблем.

„ Въпросът за интеграцията на Анкара в Европейски Съюз не може да се преглежда предвид на събитията “, съобщи Борисов. „ Турция е поела ангажимент към Европейски Съюз от повече от 50 години, само че в актуалната обстановка и на съществуващите връзки даже не си коства да се приказва за въвеждането на тази страна в Европейския съюз “, добави той.
Към същото мнение се придържат и в управлението на Европейския съюз. Турция от ден на ден се отдалечава от връзките от Европейски Съюз и връзките сред Съюза и тази страна стават все по-сложни, сочи източник на „ Известия “ от европейските дипломатически кръгове.
„ Европейски Съюз е извънредно угрижен за ситуацията с правата на индивида и главните свободи в страната. Анкара би трябвало да се промени обстановката и да приведе своите правила в сходство с европейските правила и полезности “, добави източникът.

През март 2018 във Варна, България бе хазаин на среща на водачите на Турция и Европейския съюз, на която ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкеробяви продължение на разговора по въпросите на присъединението на Турция към Европейски Съюз.
„ С днешните връзки на Турция с водачите на страните като Австрия, Германия, Холандия, Франция, организирането среща на високо ниво с присъединяване на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган бе мъчно, само че напъните на българската страна си костваха “, добави Бойко Борисов.
Той също по този начин акцентира, че с помощта на тясното съдействие с Анкара, София е в положение да спре съвсем изцяло притока на бежанци, които влизат в Европейски Съюз през Балканския маршрут.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР