Българският министър-председател Бойко Борисов взе участие в Срещата на високо

...
Българският министър-председател Бойко Борисов взе участие в Срещата на високо
Коментари Харесай

Борисов участва в срещата „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“ в Ню Йорк

Българският министър-председател Бойко Борисов взе присъединяване в Срещата на високо ниво „ Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите “, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Форумът, който се организира в Централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, се провежда от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, а България е съ-домакин на срещата. Премиерът Борисов е отпред на българската делегация, която взе участие в 73-тата сесия на Организация на обединените нации.

По време на Срещата на високо ниво страните-участнички обявиха безапелационен ангажимент за предприемане на дейности за битка с казуса с опиатите. Всяка страна заявява подготвеност да се включи в използването на тактика, ограничаваща в оптималната степен разпространяването и използването на наркотични субстанции.

Документът засяга четири съществени точки, които страните поемат ангажимент да разработят: понижаване на търсенето на наркотични субстанции посредством обучение, акции и предварителна защита на злоупотребата с наркотични вещества; разширение на напъните за лекуване, за избавяне на живот и предизвиква на възобновяване на наркозависимите; подсилване на интернационалното съдействие в региона на правосъдния, правоприлагащия и здравния сектор; и унищожаване на достъпа до противозаконни наркотични субстанции посредством прекъсване на производството и трафика им.

По-късно министър председателят ще взе участие в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир, попречване на спорове, отбраната на правата на индивида.

Предстоят и поредност двустранни срещи с присъединяване на Борисов, а вечерта той ще участва на обичайна вечеря, проведена от президента на Съединени американски щати и брачната половинка му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР