Българският министър-председател Бойко Борисов предрече, че Брекзит ще бъде без

...
Българският министър-председател Бойко Борисов предрече, че Брекзит ще бъде без
Коментари Харесай

Британски вестник цитира Борисов за Брекзит

Българският министър-председател Бойко Борисов предсказа, че Брекзит ще бъде без съглашение и добави, че Съюзът не е подготвен за следствията от това, написа " Дейли експрес ".

Бойко Борисов съобщи, че съгласно „ неговото мнение “ договарянията за излизането на Англия ще се провалят и добави, че всеки, който има вяра, че Европейски Съюз елементарно може да се оправи с сходен неуспех, „ надценява “ организацията. Неговите думи се отличават доста от тези на другите водачи на Европейски Съюз, които постоянно са твърдели, че ще има съглашение, само че и че Съюзът е подготвен за всички вероятни случаи. Борисов предизвести другите водачи в Европейски Съюз, че ще има неприятни последици, в случай че не съумеят да уредят положителни търговски връзки с Англия, предава Фокус.

„ За жал, тази опция е от ден на ден и повече споменавана, че няма да има съглашение. Не споделям това от името на Европейски Съюз или от това на нашето (ротационно – бел. прев.) председателство и не желая да бъда разбиран неправилно “, посочи той.

„ Но това е моето мнение. Надявам се да запазим положителни връзки. Нека оптимизмът да спечелва и да имаме добър резултат. Най-добре ще е, в случай че те останат в Европейски Съюз “, счита Борисов. Същевременно той приветства основния договарящ на Съюза Мишел Барние като „ невероятен посланик “ и съобщи, че „ в действителност се надява “ той да успее да означи напредък по време на договарянията. „ Едва ли има някой в Европейски Съюз, с изключение на Англия, който да не схваща, че Брекзит ще е неприятен за Европейски Съюз. Излизането на една от най-мощните стопански системи не е положително нещо. Ако кажа, че сме подготвени, това ще е надценяване. Ако питате който и да е министър- ръководител или канцлер, той ще ви каже, че не е подготвен “, добави Борисов. Българският министър-председател съобщи, че желае да види „ неизмеримо “ съдействие сред Англия и Европейски Съюз по редица въпроси, в това число и по сигурността.
тагове бойко борисов брекзит вестник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР