Българският министър-председател Бойко Борисов поиска преференциални цени на въоръжението от

...
Българският министър-председател Бойко Борисов поиска преференциални цени на въоръжението от
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска преференциални цени на въоръжението на срещата в Мюнхен

Българският министър-председател Бойко Борисов изиска преференциални цени на въоръжението от американските и европейските сътрудници. Той е почетен посетител на конференцията по сигурността в Мюнхен, където се събират над 600 политици.

На форума в Мюнхен Борисов той изиска да бъдат оценени стратегическото състояние на България, както и това че отпускаме подготвителни бази на сътрудниците ни от Алианса. Българският министър председател пожела това да се регистрира, когато се дефинира цената на въоръжението за нас.

Темите на конференцията за връзките на Съюза с Русия и офанзивата в Сирия обаче бяха изместени от тематиката Турция.

Не инцидентно конференцията по сигурността в Мюнхен е наричана дребният Давос, тъй като тук се събират над 600 политици, от които 20 държавни глави и 40 външни министри.

По време на конференцията изключително Турция изиска среща с българския министър ръководител. Бинали Йълдъръм благодари особено на Борисов за приноса му за нормализиранета на връзките с Евросъюза и с Германия.

„ Турция подсигурява мира и благоденствието в Европа, защитавайки я от мигрантите. Ние имаме доста сполучливо съглашение по отношение на мигрантите с Европа и с господин Борисов. Също по този начин обаче желаеме и Европа да има повече схващане за нашата обстановка по тази причина какво ние правим”, сподели Йълдъръм.

„ И сутринта на панела, и в този момент аз съм спокоен, че южния байрак на НАТО е предпазен надеждно от Турция, че повече страни влизат в нашия звук за нормализиране на отношенията”, разяснява Борисов.

Турският министър председател благодари и за снощната му среща с немския канцлер Ангела Меркел . След нея турските управляващи са освободили немския публицист от турски генезис Дениз Ючел от пандиза, където е повече от година. Освобождаването му е остаряло изискване на Меркел към Турция.

„ Имаме решение на турския съд, че Денис Ючел ще бъде освободен и че няма да има ограничавания. Допускам, че той ще напусне страната. Много сме щастливи от това решение на съда”, разгласи немският външен министър Зигман Габриел .

На срещата с Борисов е била разисквана и срещата на върха Европейски Съюз – Турция, която ще се организира на 26 март във Варна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР