Българският министър-председател Бойко Борисов, евродепутатите Андрей Ковачев и Ева Майдел,

...
Българският министър-председател Бойко Борисов, евродепутатите Андрей Ковачев и Ева Майдел,
Коментари Харесай

Борисов и Антонио Таяни откриха бронзов бюст на Атанас Буров в ЕП


Българският министър-председател Бойко Борисов, евродепутатите Андрей Ковачев и Ева Майдел, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни и ръководителят на ЕНП Манфред Вебер взеха присъединяване в тържествена гала в Брюксел по откриването на бронзов бюст на Атанас Буров в Екологичен потенциал, съобщи Novini.bg.

За първи път в историята на институциите на Европейски Съюз част от Европейския парламент ще носи името на български държавник. Атанас Буров е европейски демократ и общественик, работил интензивно за въвеждането на съвременни за времето си европейски практики в България. Решението за именуването на част от централната постройка на Екологичен потенциал в Брюксел на Атанас Буров бе утвърдено от управлението на Европейския парламент в края на предходната година по самодейност на български евродепутати.

,,Извършва се една дребна правдивост по отношение на генерации българи, които са били демократи, които са желали България да бъде част от Европейски Съюз, от Европа, от фамилията на свободните и демократични европейски страни, от които бяхме откъснати за десетилетия по време на тоталитарния режим, за което желая да изкажа своите благодарности на ЕП'', съобщи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.

Една от наследничките на Атанас Буров изрази гордостта си от паметното събитие в Екологичен потенциал.

,,За мен е огромна чест да изразя вълнението от огромното самопризнание на Европейския парламент. Съвременнните историци дефинират Атанас Буров като високо ерудиран политик и общественик. Мъдър и изкусен човек с възприятие на дълг'', описа наследничката.

,,Още през 1939 година той предсказва, че ще минат години, когато Великите сили ще загърбят разликите си и още веднъж ще се обединят на икономическа основа. Той неведнъж изрича дълбокота си обич към родината и построяването на постоянна българска държава'', уточни тя.

,,Времето сподели, че пословичният оптимизъм на Буров като част от фамилията на европейските нации е бил състоятелен, тъй като половин век по-късно България е призната в ЕС'', показа още наследничката на огромния български общественик.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР