Българският министър-председател Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан

...
Българският министър-председател Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан
Коментари Харесай

Премиерът Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо

Българският министър-председател Бойко Борисов беше почетен с почетния девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо при визитата си в Световната централа по таекуондо в Сеул - " Кукиуон ".
 Министерски съвет, пресцентър
За задачата министър председателят трябваше да счупи дъска, с което той се оправи сполучливо . Той облече и обичайна дреха за таекуондо догок .
   
Удостояване с почетния девети дан по таекуондо в Световната централа KUKKIWON
Публикувахте от в Сряда, 25 септември 2019 година Премиерът благодари за оказаната чест . Той съобщи, че в тази област връзките сред България и Република Корея са извънредно близки. По думите му правилата на таекуондо са извънредно значими - изключително за младежите. Той открои измежду тях дисциплината, йерархията, както и самокритичността и снизходителността към другите. Освен това в този спорт се дава още един късмет да съперника. Но най-много те учи да не се страхуваш от нищо, уточни Борисов след удостояването си.
 Министерски съвет, пресцентър-->
" Кукиуон " е формалната организация , която ръководи дейностите по таекуондо и способства за глобализацията на бойното изкуство . Основана е от държавното управление на Република Корея през 1972 година и се намира под надзора на Министерството на културата, спорта и туризма.

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил почетен и белгийският крал Филип , а през 2013 година пояс и тапия за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и съветският президент Владимир Путин . Със степента в спорта са отличени малко хора, които са главно политически персони.
 Министерски съвет, пресцентър
Таекуондо става за първи път олимпийски спорт по време на лятната олимпиада в Сидни през 2000 година като за първи път е бил демонстрационен спорт на олимпийските игри в Сеул през 1988 година Днес таекуондо е интернационално бойно изкуство в 203 страни и се практикува от над 80 милиона души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР