Българският министър на отбраната Драгомир Заков посрещна днес министъра на

...
Българският министър на отбраната Драгомир Заков посрещна днес министъра на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Заков след срещата с военния министър на РСМ: Страните ни имат важна роля за поддържане на сигурностат в региона

Българският министър на защитата Драгомир Заков посрещна през днешния ден министъра на защитата на Република Северна Македония Славянка Петровска.

" Радостен съм да поздравявам министър Славянка Петровска. Тази среща е извънреден знак за това че като страни членки на НАТО България и РСМ имат извънредно значима роля в района за поддържане на стабилността и сигурността. Имаме една доста значима задача пред нас и бъдещите генерации - в никакъв случай повече Балканите и в частност Западните Балкани да не бъдат споменавани като барутния погреб на Европа ", съобщи Заков.

Гледайте онлайн изказвания след срещата им тук или на:



Посещението на Петровска е продължение на почналите при започване на годината контакти на високо равнище в опит да бъдат нормализирани връзките сред двете страни в подтекста на евроинтеграцията на Република Северна Македония, несъгласие върху което постановиха първо Франция, а по-късно и България от 2020 година до момента.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР