Българският министър на екологията доскоро твърдеше, че научните констатации за

...
Българският министър на екологията доскоро твърдеше, че научните констатации за
Коментари Харесай

Немско издание: Нено Димов, който оспорва климатичните промени, вече е преседател на Екосъвета на ЕС

Българският министър на екологията до неотдавна твърдеше, че научните констатации за климатичните промени били машинация. И в този момент този човек ще ръководи Съвета на екоминистрите, възмущава се немският "Тагесцайтунг ", представен от DW.

" "Глобалното стопляне е бизнес със страха ", „ Нивото на океаните няма да се увеличи поради топенето на ледниците ", „ Температурите през днешния ден са толкоз високи, колкото и преди 100 години " - тези изказвания не са част от подправените вести на американския президент Доналд Тръмп. Това са цитати на един човек, който сега оглавява политиката на Европейски Съюз по запазване на околната среда и климата: Нено Димов, министър на околната среда и водите, който в границите на българското европредседателство през идващите шест месеца ще управлява Съвета на екоминистрите в Европейски Съюз ", написа създателят на публикацията Бернхард Пьотер и прибавя: "Според Димов, екологията е непотребна, а научните констатации за климатичните промени са машинация ".

Възгледите на Димов

По-нататък създателят прецизира, че от 1-ви януари България за пръв път пое председателството на Европейски Съюз: „ Така отпред на екологичната и климатична политика, засягаща 500 милиона европейци, за пръв път застава политик, който намерено се афишира срещу научния консенсус за смяната в климата и срещу климатичната политика на Европейски Съюз. В момента Димов не подвига доста звук по тематиката, само че и не се отхвърля от предходните си изказвания ", написа „ Тагесцайтунг " и цитира някои от тези изказвания: климатът непрестанно се променял, а това навеждало на мисълта, че активността на Климатичния съвет на Организация на обединените нации почивала повече върху операция, в сравнение с върху сериозна угриженост. Според създателя на публикацията, Димов твърди, че европейската климатична цел за намаляване на нездравословните излъчвания с най-малко 40 % до 2030 година щяла да донесе единствено минимални резултати, само че щяла да коства 500 милиарда евро, което било гигантско държавно преразпределяне на пари. И още: да, световното стопляне било факт, само че индивидът не бил виновен за това развиване.

По-нататък създателят в резюме показва биографията на българския екоминистър и продължава: „ Той на драго сърце повтаря, че екологичното придвижване било новият социализъм, който правел хората несвободни. (...) А екологичната политика на Германия и Франция била „ изобилен източник на боязън, с цел да се отклони вниманието от неуспеха на тяхната политика " ", написа създателят на публикацията и напомня, че в петък Еврокомисията ще се срещне с българското държавно управление в София, а през днешния ден (четвъртък) стартира представянето на българските министри в Европейския парламент.

„ Сега държавните управления на страните от Европейски Съюз, Еврокомисията и европейските парламентаристи ще могат в детайли да обсъдят с Димов тези негови възгледи ", написа създателят, който безрезултатно се е опитал да получи от Брюксел мнение по отношение на Димов.

"Гореща среща " с министър Димов

„ Самият Димов ще се яви пред евродепутатите на 24 януари. Това ще бъде „ гореща среща ", дава обещание енергийният специалист от Зелените Клод Тюрм. „ Ще го питаме за отношението му към науката и за това по какъв начин счита да извършва ролята си на ръководител на Съвета на министрите ", споделя Тюрм пред „ Тагесцайтунг ".

Авторът на публикацията прибавя, че самият Димов дал отговор уклончиво на въпрос на вестника за отношението му към науката за климата. Неговите цели били чистият въздух (истински проблем за София, както прецизира авторът) и новите гранични стойности за въглеродния двуокис, който отделят колите. "За климатичните промени Димов написа: „ В Европа има политически консенсус по въпроса за стоплянето на Земята и по плануваните ограничения. България е част от този консенсус ". Освен това той считал да се концентрира върху „ по-добрата регулация " и „ по-ефективното използване на егологичното законодателство " за постигането на една „ устойчива околна среда " - все понятия, които самият Димов до неотдавна сатанизираше ", написа създателят Бернхард Пьотер и прибавя: "Една от лекциите на Димов беше озаглавена: „ Устойчивото развиване е новият социализъм " ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР