Българският милионер от Чикаго Шефкет Чападжиев дари 1 милион долара

...
Българският милионер от Чикаго Шефкет Чападжиев дари 1 милион долара
Коментари Харесай

Български милионер от Чикаго дари 1 милион долара на болницата в Мадан

Българският милионер от Чикаго Шефкет Чападжиев подари 1 милион $ на болничното заведение в родния си град Мадан.

Парите постъпиха в специфична сметка на община Мадан. По волята на 79-годишния донор, който живее в Чикаго от 1964 година, средствата би трябвало да бъдат употребявани единствено и само за ново здравно съоръжение и обзавеждане в локалната МБАЛ “Проф. доктор Константин Чилов ”, заяви " 24 часа ".

" Отдавна желаех да направя нещо за родния си град. Последният път, когато бях там през лятото на 2018 година, ми се наложи да отида в болничното заведение. Видях, че част от оборудването е от преди повече от 50 години, когато напуснах България. Осъзнах, че това е най-точното място, където да даря, тъй като ще оказа помощ на най-вече хора, изяснява Чападжиев.

С огромоно подаяние ще бъдат закупени най-необходимата инсталация, а описът за нея към този момент е предаден на кмета на общината Фахри Молайсенов. В него са включени скъпоструващ скенер и ЕКГ уред, мамограф, транспортен кувьоз, лазер за интервенции, принадлежности за микрохирургия. Предстои събиране на предложения и закупуване на оборудването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР