БЪЛГАРСКИЯТ МЕСИ(Я).Пожарникар. Каратист. Охранител. Тенисист. Главен секретар. Бизнесмен. Художник. Доктор.

...
БЪЛГАРСКИЯТ МЕСИ(Я).Пожарникар. Каратист. Охранител. Тенисист. Главен секретар. Бизнесмен. Художник. Доктор.
Коментари Харесай

Българският меси!

БЪЛГАРСКИЯТ МЕСИ(Я).

Пожарникар. Каратист. Охранител. Тенисист. Главен секретар. Бизнесмен. Художник. Доктор. Шофьор. Любовник. Партиен водач. Картоиграч. Строител. Китарист. Премиер. Генерал. Футболист.

Несъмнено Бойко Борисов е най-многоликият персонаж на българската политическа сцена. В прочут смисъл Борисов не е действителен човек — със свое лично лице, мисли, ценностна система и честен код — той по-скоро е комплицирана амалгама от (понякога взаимноизключващи се и противоречащи си) облици.

Тази поливалентност оказва помощ на Борисов да бъде извънредно резистентен в едно — в лъжата. Ние в никакъв случай не знаем в кой миг кой Борисов приказва с нас — това комика ли е, набора ли е, или пък евроатлантика?

Технически видяно, Борисов в никакъв случай не ни е лъгал: лъгал ни е някой Борисов, някой от облиците. Умението му да влиза от роля в роля, а и да помни нишките на изплетената мрежа от неистини му оказва помощ да ни вкара в клопката на заблудата и да го прави неведнъж.

Днес водачът на " ГЕРБ " и неговият доближен Тома Биков вкараха в обращение облика на Борисов футболиста. Ветеранът, побеждавал в доста мачове и отбелязал доста голове — не беше по никакъв начин инцидентен този паралел с Меси. След към година и половина на пейката, Борисов даде ясна поръчка за завръщане на терена, по тази причина бяха всички тези футболни алегории.

Очевидно е, че " ГЕРБ " не съумя да създаде Слънце: нито Даниел Митов, нито Томислав Дончев, нито Десислава Атанасова даже могат да се приближат до това психическо многообразие, до тази образна многопластовост, която техният водач показва към този момент над двадесет години. На разнообразни терени на живота ни.

Затова Слънцето желае да " ни огрее " още веднъж. И тези негови опити ще бъдат тестване за паметта на цялата ни нация. Ние доста бързо забравяме, а той на това разчита.

Та, дано не забравяме, че става въпрос за слаб, само че много недодялан футболист.

Мартин Димитров
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР