Българският мед е уникален и с висок стандарт, но липсва

...
Българският мед е уникален и с висок стандарт, но липсва
Коментари Харесай

Експерт: Българският мед е уникален и с висок стандарт, но липсва консуматорска култура

Българският мед е неповторим и с висок стандарт, само че липсва консуматорска просвета. Това сподели за „ Фокус “ инж. Михаил Михайлов, ръководител на Обединения български пчеларски съюз. Според него по-големите количества мед не могат да бъдат осъществени заради слабото търсене. Той изясни, че през последните години изкупните цени са спаднали поради усиления импорт на задграничен мед от Украйна, Китай и южноамерикански страни. Инж. Михаил Михайлов добави, че българският мед остава с високо качество.

„ Това се дължи на неповторимата природа, която има в нашата страна, разнообразието на билки и на други медоносни растения. Така че ние се стремим да запазим високото качество на българския мед . И това го реализираме основно с методите на развъждането на пчелите, природосъобразно - изключително при биологичното пчеларство. Там има редица ограничавания за разлика от стандартното пчеларство, което прави биологичния български мед в действителност на извънредно високо равнище “, добави ръководителят на Обединения български пчеларски съюз.

Инж. Михаил Михайлов сподели още, че използването на две супени лъжици мед на ден ще доведат до жизненост, освежаване на паметта, сили и бързо възобновяване от физическа или умствена работа . Той добави, че би трябвало да се използват и останалите пчелни артикули – пчелен прашец, пчелното млечице, клеева или прополисовата смес . Инж. Михайлов акцентира, че естествени артикули не работят бързо и незабавно, само че нямат странични резултати. Той посочи, че могат да се употребяват постоянно без устойчивост от организма, което ги прави извънредно потребни за хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР