Българският Левски и косовският Башкими бяха дисквалифицирани от Балканската лига

...
Българският Левски и косовският Башкими бяха дисквалифицирани от Балканската лига
Коментари Харесай

Изхвърлиха Левски от Балканската лига

Българският Левски и косовският Башкими бяха дисквалифицирани от Балканската лига по баскетбол за мъже, оповестиха от организацията посредством формалния си уеб страница. Двата тима не пътуваха за последните си мачове си от календара на конкуренцията.

" Основната причина е, че отборите не могат и няма да играят с ефикасни и мощни сформира. Не можем да се съгласим крайният излаз на мачовете в Балканската лига да бъде явен още преди началото на срещите ", пишат от управлението на шампионата и прибавят:

" Предишната вечер украинският Будивелник реши да приключи присъединяване си в интернационалните мачове, в това число в Балканската лига. Фактът, че се изправяме съвсем всеки ден пред нови провокации и проблеми, няма да ни спре по нашия път и цел да осигурим на участниците почтена и правилна конкуренция. "

" Няма да се съгласим мачовете от Балканската лига да са решени още преди началото им, защото тимовете играят с 6-7 състезатели и без чужденци, защото някои от тях не могат да пътуват в чужбина. Този въпрос е сериозен и ние не можем да го подкрепим. Отдадени сме на това да приключим сезон 2022/2023 с четири тима - българският Берое, израелският Апоел Беер Шева, косовският Пея и черногорският Милениум, които демонстрират почитание през целия сезон към мачовете по професионален метод, без да основават никакви проблеми.

Ще приключим постоянния сезон с още два мача, а в края на април ще се организира Финалната четворка - сред 28.04 и 30.04 в 15-ия сезон на Балканската лига. Домакинът на Финалната четворка ще бъде разгласен в първата седмица на април ", приключва изказването, подписано от спортния шеф на организацията Шай Щрикс.
 Левски на полуфинал за Купата на България
Левски на полуфинал за Купата на България

" Сините " се оправиха със съпротивата на Берое
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР