Българският лев е включен във Валутния механизъм ERM II, наричан

...
Българският лев е включен във Валутния механизъм ERM II, наричан
Коментари Харесай

Българският лев влезе в чакалнята за еврото

Българският лев е включен във Валутния механизъм ERM II, именуван още чакалнята за еврото, оповестиха от Българска народна банка в петък вечерта. Решението е взето единомислещо от финансовите министри на държавите-членки от еврозоната, президента на Европейската централна банка и финансовите министри и шефовете на централните банки на Дания и България.

Централният курс на българския лев е закрепен на 1 евро = 1.95583 лв.. Около него ще бъде поддържан общоприетият диапазон от плюс или минус 15 %.

Споразумението за присъединяване на българския лев в ERM II е съпроводено от корав ангажимент на българските управляващи да организират благоразумни стопански политики за опазване на икономическата и финансовата непоклатимост и реализиране на висока степен на устойчива икономическа конвергенция, показват от централната банка.

Българските управляващи са поели ангажимент да подхващат съответни ограничения, свързани с политики в региона на небанковия финансов бранш, държавните предприятия, рамката за неплатежоспособност и рамката за попречване на пране на пари.

Страната ни също по този начин ще продължи да прави всеобхватните промени в правосъдната система и в политиката за битка с корупцията и проведената престъпност в България, предвид на тяхната значимост за стабилността и доверието към финансовата система, написа в известието на Българска народна банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР