Българският лекарски съюз прие Националния рамков договор за 2020 -

...
Българският лекарски съюз прие Националния рамков договор за 2020 -
Коментари Харесай

Лекарският съюз прие рамковия договор. Падат лимитите за легла в болниците

Българският лекарски съюз одобри Националния рамков контракт за 2020 - 2022 година на 71-вия си ексклузивен събор. С 209 гласа " за ", 22 гласа " срещу " и 8 " въздържал се " делегатите утвърдиха контрактуваните текстове с НЗОК и дадоха мандат на представителите на Управителния съвет да подпишат НРД.

Делeгатите дадоха поддръжка и за актуализация на текстовете на НРД при нужда.

БЛС реши да отпаднат лимитите по кревати за разнообразни болести при банкет в болница, когато лечебното заведение няма преразход след второто тримесечие.
 Новият Рамков контракт без ограничавания за профилактиката
Новият Рамков контракт без ограничавания за профилактиката

Българският лекарски съюз пребори и рестриктивните мерки за заплащането на медикаменти

Бяха признати промени в цените за Специализирана извънболнична здравна помощ . Така да вземем за пример, при примитивен обзор (за остри болести и за обзор при експерт Педиатрия, Хирургия и Ортопедия се усилват от 23.50 с 1.50 лева

" Майчино здраве " се усилва от 23 лева също с 1.50 лева Първичните прегледи при диспансерно наблюдаване се усилват с 2 лева Вторичен обзор за всички скача от 11 лева на 12.50 лева Медицинската експертиза се усилва от 10 лева с 3 лева Физиотерапия и рехабилитация се усилва от 10 на 1 лева

По-рано през днешния ден стана ясно, че се отстранява и лимитът за профилактика при персоналните лекари . Подписването е планувано за 23 декември (понеделник).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР