Българският лекарски съюз, по волята на законодателя, е партньор във

...
Българският лекарски съюз, по волята на законодателя, е партньор във
Коментари Харесай

Председателят на БЛС: Ние договаряме цени за дейности, а не заплати

Българският лекарски съюз, по волята на законодателя, е сътрудник във образуването на политиката в опазването на здравето, когато договаряме цени за действия, а не за заплати. Нямаме опция да договаряме заплати. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

Специалистите по здравни грижи имат право да упорстват за почтено възнаграждение, само че в сегашната система на здравоосигурителния модел липсва индивид, който да извърши настояванията на всички по равно.

Специалистите по здравни грижи са висококвалифицирани фрагменти, които приключват в медицински университет, както и ние. Те учат по европейски стратегии, те не са в простата форма на помощници. Те са по-скоро сътрудници, с техните лични пълномощия.

Според доктор Маджаров липсва остойностяване на труда, кариерно развиване. По думите му има по-тежки проблеми пред експертите по здравни грижи - ще учи дълго време, само че ще бъде третиран като помощници.

Д-р Иван Маджаров сподели, че там, където има намаляващо, застаряващо население, лечебните заведения да бъдат преструктурирани. По думите му в огромните градове има почтено възнаграждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР