Българският лекарски съюз (БЛС) за поредна година изрази несъгласие с

...
Българският лекарски съюз (БЛС) за поредна година изрази несъгласие с
Коментари Харесай

Лекарите заплашиха да не подпишат Националния рамков договор заради бюджета на НЗОК

Българският лекарски съюз (БЛС) за поредна година изрази противоречие с бюджета на НЗОК, в тази ситуация за 2019 година. Това стана ясно от нарочна конференция на съсловната организация.
Според ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров ръководещите не са се съобразили с предлагането да не може да се трансферират финансови средства от едно перо в друго.
" В случай, че контрактуваните оферти на съсловната организация не бъдат взети поради, ще предприемем всички разрешени законови ограничения, в това число искане за оставка на неточните сътрудници в бранша, които безпардонно отстраняват към този момент контрактувани текстове ", предизвести Маджаров, изчитайки декларация на БЛС.
Председателят на съсловната организация акцентира, че БЛС упорства тъкмо избрани средства да бъдат употребявани за тъкмо избрани действия и това е от изгода освен за изпълнителите на здравна помощ, само че и за пациентите.
В отговор на журналистически въпроси доктор Маджаров посочи, че в случай че възникне опит за смяна на одобрения от сътрудниците вид в последните оферти по закона за бюджета на НЗОК, БЛС няма да подпише Националния рамков контракт за следващата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР