Българският лекарски съюз (БЛС) се противопоставя на популяризирането и вменяването

...
Българският лекарски съюз (БЛС) се противопоставя на популяризирането и вменяването
Коментари Харесай

БЛС за случая с почината родилка: Вменява се вина, без доказателства

Българският лекарски съюз (БЛС) се опълчва на популяризирането и вменяването на виновност, когато такава не е потвърдена, пишат от съюза в прессъобщение във връзка със случая с умрялата родилка в УМБАЛ " Георги Странски " в град Плевен.

БЛС изрично декларира, че " до момента в който по основал се медицински проблем не бъде осъществено подробно следствие по отношение на вероятните аргументи за настъпилите последствия, всеки жител следва да бъде ненарушим от уронващи името му упреци, както и вменяващи му недоказана виновност мнения ".


" Медицински одит " прави инспекция по случая с умрялата родилка в Плевен

Зам. здравният министър изрече съболезнования на фамилията

Според съюза лекарската колегия е изключително сензитивна към основаване на чувство за групова виновност. " Дори и да са налице отговорно осъществени дейности, не би трябвало да забравяне, че виновността постоянно е самостоятелна, а не обща ", пишат лекарите и изясняват, че заради това е недопустимо укорът за позволена неточност да рефлектира върху цялото съсловие.

Според БЛС с тиражирането на недостоверна информация по изключително сензитивна тематика като майчиното и детско здраве, без да има доказателства и ясна фактология, се основава съмнение към българските медици , което пък нагнетява в допълнение напрежението бранша, компрометира лечебно-диагностичния развой и основава предпоставки за експанзия у пациенти. " Това носи само и единствено негатив за системата и обществото, и не е от изгода за никого ", безапелационни са още от съюза на лекарите у нас.

 Разследват гибелта на родилка в Плевен
Разследват гибелта на родилка в Плевен

Бебето е в доста тежко положение

БЛС декларира и своята безапелационна подготвеност да спомага по всички вероятни способи на ИАМО и РЗИ Плевен, както и на органите, които са способени с инспекциите по случая, тъй че въпросът да бъде навреме позволен и обществеността да бъде успокоена. При потвърден от способените органи пропуск от страна на медицинския екип на УМБАЛ " Георги Странски " Плевен, БЛС навреме ще предприеме ограничения, планувани в Закона за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина дейности.

В самото начало на прессъобщението от лекарския съюз изричат откровени съболезнования на околните на умрялата родилка.

 Лекарска неточност виждат околните на умрялата в Плевен родилка
Лекарска неточност виждат околните на умрялата в Плевен родилка

От болничното заведение изясняват, че до момента в който не излязат резултатите от аутопсията, не могат да дадат изказване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР