Българският лекарски съюз /БЛС/ настоява в своя декларация предложението за

...
Българският лекарски съюз /БЛС/ настоява в своя декларация предложението за
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз иска фиксирането на средствата да бъде вписано в Закона за бюджета на НЗОК

Българският лекарски съюз /БЛС/ упорства в своя декларация предлагането за фиксиране на средствата по параграфи да бъде вписано в Закона за бюджета на НЗОК /ЗБНЗОК/ за 2019 година

Това оповестиха от БЛС след изключително съвещание на Управителния съвет на организацията. От БЛС оповестиха, че текстът, съгласно който не може да се трансферират средства от перо в перо в бюджета на НЗОК, липсва в плана на закона, съобщи Българска телеграфна агенция.

При правене на плана на ЗБНЗОК от БЛС са създали оферти, които били подкрепени и от Асоциацията на университетските лечебни заведения, Националното съдружие на частните лечебни заведения, Националнаta асоциация на частните лечебни заведения, Сдружението на регионалните лечебни заведения, Сдружението на общинските лечебни заведения и Българска болнична асоциация.

Ако контрактуваните оферти на БЛС не бъдат взети поради, от съсловната организация показват в декларацията си, че ще подхващат всички разрешени от закона ограничения, в това число и искане на оставка на неточните сътрудници в бранша, " които безпардонно отстраняват към този момент контрактувани текстове в ЗБНЗОК ".

Декларацията е изпратена до премиера, до ръководителя на Народното събрание, до ръководителите на парламентарните комисии по опазване на здравето и по бюджет и финанси, до министъра на здравеопазването
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР