Българският лекарски съюз (БЛС) изразява безпрекословната си подкрепа, както към

...
Българският лекарски съюз (БЛС) изразява безпрекословната си подкрепа, както към
Коментари Харесай

БЛС осъжда насилието над медицински лица

Българският лекарски съюз (БЛС) показва безпрекословната си поддръжка, както към доктор Сибила Маринова, нейния екип и всички медици, работещи в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ - Велико Търново, по този начин и към Наталия Армянова - фелдшер в Спешна помощ - Горна Оряховица. Съсловната организация осъжда всяка форма на физическа и вербална експанзия над медицински лица, показват от Съюза.

Случилото се с фелдшер Армянова, с доктор Маринова и нейния екип е следващата демонстрация на неоправдателно и недопустимо отношение към представители на лекарското съсловие. Недопустимо е медиците да стават заложници на личното си предопределение и до момента в който се борят да спасят следващия човешки живот, да бъдат принуждавани да пазят своя личен, декларират от БЛС.

Важно е да бъде основан работещ механизъм, който да отбрани лекарите на работното им място,за да може умерено да извършват отговорностите си. Необходими са цялостни дейности към предварителна защита на експанзията в лечебните заведения, тъй като там не е мястото за разпра и принуждение. Български лекарския съюз е подготвен да предприеме всички вероятни дейности в тази посока и ще направи всичко по силите си, с цел да се увери, че законовият инструментариум ще постави завършек на това жестоко и безпричинно отношение към всички медицински лица. Всеки от нас би трябвало да осъзнае жертвогoтовността на представителите на здравното съсловие и да почита ежедневните грижи, които те поставят за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки отговорностите си професионално, даже и в сложните условия на работа, в които са сложени.

БЛС моли към всички да бъдем по-човечни един към различен и да оценяваме труда на близък, декларират още от лекарския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР