Българският лекар, който от 20 години живее и работи във

...
Българският лекар, който от 20 години живее и работи във
Коментари Харесай

Благодeтел твърди, че от Българската Коледа разпространяват невярна информация

Българският доктор, който от 20 години живее и работи във Виена твърди, че от " Българската Коледа " популяризират погрешна информация по отношение на апарат за терапия за деца.
В свое писмо до управлението на " Българската Коледа " изпратено и до медиите доктор Анелия Хохвартер споделя, че при започване на 2018 година, при извършената персонална среща с госпожа Дарина Владова е обърнала внимание на обстоятелството, че в пресата се приказва за закупени Локомати от „ Българската Коледа “ посредством благотворителната самодейност през 2013 година.
По думите ѝ тогава са били закупени 5 Локохелпа, роботи за частична локоматизирана терапия на деца, които уреди са напълно разнообразни от Локомата .
" Поисках медийно уточняване, заради обстоятелството, че разпространението на тази погрещна информация е контрапродуктивна за водената от мен акция „ Локомат за България “ и опцията този робот най-сетне да бъде закупен в България и от него да се възползват десетките хиляди хора, които за момента са лишени от нужната и животоспасяваща за тях рехабилитация. Моята молба остана без реакция, макар предоставеното писмо от компанията производител на Локомат, че подобен не е поръчван и доставян в България (общо 2 удостоверения) ", написа още доктор Анелия Хохвартер.
Тя прецизира, че след тазгодишната акция – беше оповестено, че е закупен Локомат за Варна, в случай, че е закупен още веднъж Локохелп. Освен това една благотворителна самодейност в България се реши да поддържа акцията „ Локомат за България “, само че откри в пресата материали на Българската Коледа, че има към този момент щест такива в България, което не дава отговор на истината, споделя още доктор Анелия Хохвартер.
" Знаейки, че медиите могат и да сгрешат, когато става въпрос за профилирана здравна терминология и информация, се обръщат за информация към Вас по телефона. С доста отчаяние и горест узнавам, че информацията, подадена от Вас е била, че Локомати има към този момент в България, закупени от Българската коледа ", написа в свое писмо към управлението на " Българската Коледа " доктор Хохвартер.
Локомат® е запазена марка, име на компанията „ Hocoma “ и всички роботи за локоматизирана терапия на други производители носят своето име и имат свое предопределение, индикации, преимущества и дефекти. Локоматът има доста по-комплексни функционалности и благоприятни условия, обгръща доста по-широк набор от болести и е предопределен за всички възрастови групи.
" Ако тези недоразумения не водят до злоупотреби и накърняване престижа на обособени персони и очерняне на тяхното име, както и саботиране на една акция с благотворителна цел, може да се подминат, само че в тази ситуация се касае за очерняне на една обществена идея, подета с най-чисти планове от мен, на която аз отделих две години и половина от свободното си време и доста персонални средства, с цел да даря вяра на нуждаещите се и да трансформира, доколкото ми е допустимо, отношението към рехабилитацията в България въобще. Все още имам вяра, че защото представляваме две обществени начинания, които споделят общата цел да подобрят живота на хората с увреждания, ще намерим общ език и съгласие, в името на водените от нас акции. ", споделя още в писмото си доктор Хохвартер.
Анелия Хохвартер е експерт по очни заболявания във Виена с няколко задачи по света – в Йемен, Зимбабве и Етиопия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР