Българският курорт Слънчев бряг предлага най-евтини напитки и храна в

...
Българският курорт Слънчев бряг предлага най-евтини напитки и храна в
Коментари Харесай

Слънчев бряг - най-евтин за алкохолен туризъм на британците

Българският курорт Слънчев бряг предлага най-евтини питиета и храна спрямо още 14 дестинации, желани от британците за лятна отмора. Най-евтино излиза лятната почивка в турския Мармарис, където храната и напитките са по-скъпи, само че за сметка на цените на плажните такъми и атракциите на плажа. Това демонстрира проучване на английската компания " Пост офис ". Според него най-скъпо излиза почивката в Ница, Франция, а най-вече разноски за храна и питиета ще имат туристите в Соренто, Италия.

Според английската компания Слънчев бряг предлага най-хубава договорка за лятна отмора, защото главните разноски на туристите са за пиянство и храна. " Семействата харчат приблизително по 336 паунда в заведения за хранене, питейни заведения и магазини. Единственото място, където елементарно могат да понижат този разход, е Слънчев бряг, България, където цените са с 14% по-ниски спрямо предишното лято, и това прави тази дестинация най-бюджетната ", написа в проучването.

Според него бутилка бира в Слънчев бряг коства 0,72 паунда, чаша вино - 1,21 паунда, а фамилен обяд или вечеря за четирима излиза 28,51 паунда. Така междинният разход, който включва и чаша кафе и безалкохолна напитка, е 32,13 паунда. Четири пъти по-скъпо излизат същите неща в Соренто и Ница където напитките и храната са най-скъпи. Британският таблоид " Сън " употребява данните на " Пост офис ", с цел да предложи Слънчев бряг като най-евтината дестинация за алкохолен туризъм.

Изследването на английската компания демонстрира, че най-евтино излиза ходенето на плаж в турския курорт Мармарис. Средната цена там е 34,39 паунда и включва пазаруването на плажни такъми, цената за шезлонг и чадър на линията, на слънцезащитен крем, репелент, сладолед, както и на водни атракции като водно колело и изтегляне с надуваем банан. На плажа в Слънчев бряг разноските за тези неща са съвсем 50 паунда. Разликата с Мармарис идва главно от по-скъпите у нас такъми за плуване като маска и шнорхел, от цената за чадър, който е безвъзмезден в Турция, както и от много по-скъпите плажни атракции.

На фона на всичко това тече следващият скандал в туризма ни. Случката с жестоко държание на хотелиер с израелски туристи в Слънчев бряг направи страната водеща вест по малките екрани в Израел. Българските управляващи се задействаха няколко дни след случая. Това стана, откакто израелските малките екрани разпространиха клипа с " гостоприемното " посрещане на туристите в морския ни курорт. И по този начин шефът на хотел " Бест Уестърн Плюс Премиум Ин " бе арестуван. Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че жестоко отношение към туристите е неприемливо - без значение от обстановката.

Междувременно пък от Българската асоциация на заведенията се заканиха да заведат дело за засегнатост и на Валери Симеонов. От организацията оповестиха за неприемливо изявление на Симеонов в петък предходната седмица, в което притежателите на заведения са наречени " разбойници, които посредством злодейство са натрупали една пещера благосъстояния ", " група извършители ", " забогатяващи от здравето на хората ". Нашият бизнес не нарушава закона и ние не повреждаме с него здравето на хората и сходни квалификации можем да окачествим като неуместни и обидни, обявиха от организацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР