Българският кораб Рожен, който се намира на израелското пристанище Ашдод

...
Българският кораб Рожен, който се намира на израелското пристанище Ашдод
Коментари Харесай

Адвокат за кораба Рожен: Близките на екипажа не трябва да се безпокоят

Българският транспортен съд " Рожен ", който се намира на израелското пристанище Ашдод и е наоколо до бойните дейности, ще напусне рисковата акватория най-рано след седмица. С БНТ се свързаха моряци от кораба, които настояват, че не се усещат в сигурност.

На борда на кораба " Рожен " има 14 български и петима украински моряци. Нивото на сигурност на кораба, макар военната конюнктура, е първо, най-ниско, само че съгласно екипажа би трябвало да е по-високо.

По думите им всички останали кораби поддържат най-високото трето равнище на сигурност.

Виждате фрагменти на близостта на сраженията, които ни изпратиха моряци. По думите им никой не ги е питал дали са съгласни да работят във военна зона, а по интернационалните правила не могат да бъдат задължени.

Те са обезпокоени и че корабът е претрупан със сяра. Изпълнителният шеф на БМФ кап. Александър Калчев съобщи, че няма заплаха за българския транспортен съд " Рожен " и екипажа му. В региона на пристанището няма военни дейности, а равнището на сигурност в врата е обикновено, сподели още той.

" Сирените завиха и чакаме бомбите на транспортен съд " Рожен ". Само върху нас да не падат, че неприятно. Както споделя нашата компания и господин Калчев в новините на Българска национална телевизия 1 всичко е умерено, за тях няма война. Ние сме безсмъртни, това е. "

" Това, че израелските управляващи са определили ниска степен на заплаха дава вяра, околните на екипажа не би трябвало да се безпокоят. Основно капитанът е този, който носи персоналната отговорност и би трябвало да следи ситуацията. Екипажът би трябвало да извършва отговорностите си според трудовите контракти. Това, че са попаднали в такава конюнктура не би трябвало да всява безпорядък и ужас в екипажа и да провокира непотребни дейности, защото надали на брега е по-безопасно ", съобщи Христо Раев, юрист по морско право.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР