Българският клубен волейбол се завръща! На 18 октомври е първият

...
Българският клубен волейбол се завръща! На 18 октомври е първият
Коментари Харесай

Българският клубен волейбол се завръща!

Българският клубен волейбол се завръща! На 18 октомври е първият мач от новия сезон на волейболната Суперлига. Това се чака да бъде един много завладяващ и непредсказуем сезон. Българските тимове постоянно са давали страхотни гении на националния ни тим и се обрисува тази традиция да се резервира. Към младите очаквания ще се причислят и някои от по-опитните играчи, като Теодор Салпаров, Николай Николов, Мирослав Градинаров, Добромир Димитров, Тодор Алексиев и Георги Братоев.

Шампион за трета поредна година пък стана Нефтохимик 2010. През предишния сезон те победиха отбора на Хебър Пазарджик във финалната серия с 3-0 и станаха първенци за четвърти път в своята история. Хебър, който завоюва първото място в постоянния сезон, остана със сребърните медали. Тимът на ЦСКА пък приключи втори през постоянния сезон, само че отпадна на 1/2-финалните плейофи и завърши с бронзовите оценки.


През този сезон още веднъж 12 тима ще се борят за първото място в Суперлигата. Освен Нефтохимик, Хебър и Монтана за оценката ще спорят още отборите на Арда Кърджали, Черно море, Добруджа, Дунав Русе, Левски, Марек Дупница, ЦСКА, Пирин Разлог и Славия.

Тази година България още веднъж ще има представители и в европейските клубни шампионати по волейбол. Шампионът Нефтохимик 2010 ще играе във втория по мощ евротурнир – Купата на CEV. Бургазлии стартират присъединяване си против съветския Зенит Санкт Петербург в първия кръг. Те ще са домакини на първия мач сред 10 и 12 декември, а реваншът е сред 17-ти и 19-ти. Нефтохимик се отхвърли от Шампионската лига поради липса на подобаваща зала за семействата.

Носителят на Купата на България Хебър Пазарджик пък ще срещне полския Алурон Вирту Варта на 1/16-финалите в третия по мощ шампионат - Чалъндж къп. Пазарджиклии, подсилени с новия си център Денис Чавдаров и дружно с Тодор Алексиев гостуват във Варта също на 10-12 декември и са домакини на 17-19-и.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР