Българският клон на застрахователна компания Олимпик дължи 9 350 000

...
Българският клон на застрахователна компания Олимпик дължи 9 350 000
Коментари Харесай

Олимпик дължи 9 350 000 лева на 197 551 българи

Българският клон на застрахователна компания " Олимпик " дължи 9 350 000 лв. на 197 551 българи за прекъснати предварително полици по " Гражданска отговорност ", заяви на изключителна конференция през днешния ден заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.
 Ще има ли компенсации за застрахованите в Олимпик?  Полиците на Олимпик стават невалидни в среднощ на 18 август  Дават гратисен интервал на водачите със застраховки от банкрутиралата  Ужилените от Олимпик към този момент могат да изберат различен осигурител
Срокът на полиците на банкрутиралата кипърска компания изтича през днешния ден в среднощ. Размерът на подписаните полици е за близо 40 000 000 лв., само че доста от тях са на разсрочен проект.

До края на септември съдът в Кипър би трябвало да се произнесе дали да стартира процедура по ликвидацията на " Олимпик ". Ако това стане, пострадалите български жители ще имат 35 дни да предявят искания дали да станат кредитори и да им бъдат изплатени компенсации. Процедурата за това към момента се прецизира.

Едноличен притежател на застрахователната компания е испанецът Диего Гонзалес Алонсо, заяви Ралица Агайн.

По думите й той по никакъв различен метод не е обвързван с България и с нашия район, въпреки че " Олимпик " е оперирала единствено в Кипър и в България.

Агайн сподели, че хората ще си търсят сумите от Кипърския гаранционен фонд на застрахователите, само че се ревизира дали и с какви суми " Олимпик " е взела участие в нашия Гаранционен фонд.

Заместник-председателят на КФН заяви, че от понеделник до през днешния ден над 57 000 застраховани в " Олимпик " са си купили лавица " Гражданска отговорност " от друга компания.

Застрахователните медиатори ще работят тези дни с удължено работно време, с цел да съумеят да се оправят с нарасналото търсене. В околните дни КАТ няма да глобява водачите с невалидна лавица на " Олимпик ", заяви още тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР